Melyik a legjobb capture program ahhoz, hogy mini dv kameráról szgépre áttöltsem a felvételeket?
A movie makerrel próbálkoztam, de egy fos a minősége.
Gyári program cd-m nincs, firewire-re pedig egyenlőre nem invesztálnék, ha egy jó capture programmal jó minőséget érnék el.
Nyilván kell, hogy legyen a gépeden port hozzá. Sok alaplapon szokott lenni. Ha nincs, akkor még plusz 3k egy PCI kártya.
Hogy az eredeti kérdésre is legyen válasz, a VirtualDub nem éppen a legfelhasználóbarátabb rögzítés szempontjából, de kiváló minőséget lehet vele elérni. Mondjuk ha analóg kompozit jeled van, akkor kötve vagy a 320x240-es felbontáshoz, amit a TV szabvány határol be, azaz túlzottan jó minőségre ne számíts.
Ha firewire porton másolod a gépre akkor nincs minőségromlás, mindegy milyen programot használsz. Jó a Movie Maker is. Máshogyan meg nem is érdemes. Tulajdonképpen mivel akartad összekötni a gépet és a kamerát?
/A 320x240-es felbontásnak semmi köze semelyik tévé szabványhoz./
Köszi a választ!
Letöltöttem a VideoTub-ot, nem találom, hogyan tudnám lejátszani a filmet.
Van a kamerához USB port, azzal kötöttem össze és kerestem a módját, hogy egy egész tűrhető minőségű videót kapjak.
Eddig nem akart összejönni...
"/A 320x240-es felbontásnak semmi köze semelyik tévé szabványhoz./"
Tök mindegy, minek nevezed, a capture filter pinjén ekkora felbontású jel jön. Ha jön nagyobb is, az fel van skálázva.
"a capture filter pinjén"
Szerintem még te sem érted amiket írsz......
Segítek egy kicsit. Miután a VDubot capture módba állítottad, Video -> Capture pin menüből tudod a capture filter pinjének tulajdonságait elérni. Itt választhatsz frame rate-et, színformátumot, és persze a felbontást. Ez TV/S-Video/Kompozit jelnél 320x240-re van korlátozva, mint a lent linkelt képen is látható. Egyéni formátumot definiálva is csak a PAL/NTSC szabvány által megadott 720x480/720x576 méretig lehet menni, de ezen már jól látható a skálázottság, mivel az eredeti jel nincs ekkora felbontású.
Itt a fent említett kép: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!