Internetmegosztásnál magas sebességvesztés. Reális értékek?
A minap rendeltem 120Mb internetet attól a bizonyos szolgáltatótól akiket nem nevezzük nevükön. UPC...
Van modem,router röviden 2 asztali gép. Na most a problémám az hogy ha az egyik gép nincs bekapcsolva ( nincs adatforgalom ) akkor a másikon min 40Mb max 60Mb a sávszélesség. Beszéltem az ügyfélszolgálattal és közölték hogy a hiba az én készülékemben van...
A routert áramtalanítottam és az első bekapcsolásnál 90-100Mb-ot mértem. Kb 3 percig ugyanis utána újból 40-60Mb lett a sebesség.
Kérdés... Hol a sávszélességem?? :-)
Nem nagyon értek hozzá szóval ha sötéten írtam légyszives ne offoljatok.
Köszönöm a válaszokat.
A régebbi hálókártyák 100 Mbit-esek. A routerek (5000Ft-os kategória) 100 Mbit/s max sebesség mellett átvinni kb 60-80-at tudnak.
Konklúzió: jól hangzik a 120-as net, csak akkor fektess be Gigabites hálókártyába (ha nem az van), Gigabites routerbe (mert nem az van).
Ahhoz, hogy a 120Mbit-et ki tudd használni, olyan eszközök kellenek.
Már évek óta minden gépen (kivéve laptop) gigabites hálókártya van, azzal valószínű nincs gond, de a 120Mbit-hez a routerednek is gigabitesnek kell lennie és lehetőleg CAT6, de minimum CAT5e kábel kell hozzá.
Nálad valószínűleg a router a szűk keresztmetszet, mert egy olcsó router egyrészt tutira csak 100Mbit-es, másrészt még gigabites routerből is az olcsóbbak csak 80-100Mbit-et tudnak kiroutolni. Ha ki akarod használni a sávszélt, be kell ruháznod normális eszközökbe.
Akkor még három kérdés:
1. Hol méred a sebességet?
2. Milyen rendszer van a gépen és változott-e azóta, mióta a régen volt 120Mbit-ed ment?
3. Próbáltad-e most mérni közvetlen a gépre kötve?
1. a upc oldalán a upc sebességmérőjével illetve a speedtest.net-en
2.közvetlenül csak egy gépbe kötve nem próbáltam de gyanítom akkor meglenne a sebesség.
Nade ha nem megy (nincs adatsebesség a másik gépen ) a másik gép akkor miért nem éri el az adatforgalmat úgy mintha csak egy lenne bekötve?
Hát pedig a router lesz a ludas itt.
Ki kéne próbálni egy másikkal.
Esetleg nem tudsz valakitől tesztelésre kérni egyet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!