Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Valaki segítene? Vetetm egy...

Valaki segítene? Vetetm egy laptopot, freedos van rajta, és assetudom mihez kezdjek vele?

Figyelt kérdés

A gép mellég kaptam egy CD-t, de nincs ráírva, hogy mit tartalmaz, a drivereket meg a hp laptopokra meg egyébként az oladukról lehet leszedni, de mindegy is. Valszeg csak ilyen gyári infók vannak rajta.

A lényeg, hogy betettem egy linux telepítő CD-t, de nem ismeri fel. Ez idáig meg sem lepett, mert már előzőleg olvastam, hogy BIOS-ban át kell állítani, hogy CD-ről bootoljon. De 1) be se tudok lépni BIOS-ba (több fórumban is olvastam, hogy HP gépeknél ott kell BIOS-hoz való belépéshez f8/del-t nyomni, amikor kiírja a hp logót. Hát nekem semmi ilyet nem tesz ki, egyből belép freedosba, onnan meg nem tudok belépni). 2) beteszem a CD-t, elkezdi pörgetni, de azt írja ki, hogy nincs driver. Könyörgöm, hogy telepítsek drivert, ha nem tudok rá oprendszert tenni?:O Vagyis a Freedos iz az, de én ahhoz nem értek. Most akkor mi vaaan?:O Annyira hálás lennék, ha valaki tudna segíteni.

2012. máj. 26. 16:20
 1/8 anonim ***** válasza:
BIOS-hot próbáld az F1/F2-t is. Amint bekapcsoltad, nyomogasd folyamatosan. Valamelyikkel be kell mennie.
2012. máj. 26. 16:22
 2/8 A kérdező kommentje:
próbáltam. b*szik belépni, már bocs:S se f1-gyel, se f8-cal, de dellel, se f12-vel, se bármely más f-fel:S
2012. máj. 26. 16:25
 3/8 A kérdező kommentje:
francba, nincs valakinek ötlete?:S Akkor elviszem egy informatikushoz:S
2012. máj. 26. 16:31
 4/8 anonim ***** válasza:
Vidd el, ő talán megcsinálja..
2012. máj. 26. 16:36
 5/8 A kérdező kommentje:
oks:S azért köszi.
2012. máj. 26. 16:37
 6/8 A kérdező kommentje:
áááá. most eg sikerült belépni, átállítottam a boot sorrendet, betettem a cd-t, elindítja, de csak kiír valami egysoros sz*rt, hogy ISOLINUX blabla... és nem csinál semmit.
2012. máj. 26. 16:46
 7/8 A kérdező kommentje:
na jó. cd-ről 3 telepítőlemez közül egyet sem ismer fel (2 windows, 1 linux), usb-ről nem tudok bootolni, úgyhogy elegem van. Úgy látszik, egy ideig csak asztali díszként fog funkcionálni...
2012. máj. 26. 17:17
 8/8 anonim ***** válasza:

CD-t én is kaptam az új ASUS X-501A laptophoz, hajlékonylemez-meghajtó viszont nincs benne.

Ennyit az Asus terméktámogatásáról.

Valamikor a kedvenc márkám volt, most már azt mondom: soha többé Asus!

(ez volt az utolsó húzása)

2013. jan. 26. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!