Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan lesz valakiből Hacker?

Hogyan lesz valakiből Hacker?

Figyelt kérdés

Miként, hogyan? Sokat hallani, hogy 15 éves gyerekekből lesznek hackerek.. Persze tudom kellenek hozzá prog. nyelvek. De mégis hogyan? Honnan tanulnak?

Kizárólag azért kérdezem és érdeklődöm ez iránt, mert szándékomban áll etikus "hacker lenni"!

Remélem valaki tud valami kisebb felvilágosítást adni. :)

2012. máj. 22. 21:20
 1/10 anonim ***** válasza:
19%
Ezek általában az antiszoc kiközösített gyerekek akiknek az érdeklődésük elég hamar a számítógép fele fordul. Meg persze fogékonyság is kell a témára. De el kell hogy keserítselek, mert belőled nem lesz hacker. Szerintem elolvasnál egy fejezetet valami programozási nyelv tananyagból, és kifutnál a világból. (pedig ezek még csak alapok)
2012. máj. 22. 21:47
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A "hacker" eredetireg a nagy tudású számítástechikai szakebert, programozót jelent.
2012. máj. 22. 21:54
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
ez csak úgy nem megy h csak hacker leszek... Minimum kell HTML, PHP, MYSQL tudás mesterfokon!! prog nyelvek, ahogy leírtad. Minimum 2-3 évig kell ezt "Tanulni". Pénztárcát is meg kell vele fogni, ha "hacker" leszel.
2012. máj. 22. 22:23
 4/10 anonim ***** válasza:

Először a fogalom jelentésévéel legyetek tisztába. [link]

Itt minden le van írva amit amúgy is leírtam volna ide.

2012. máj. 22. 23:26
 5/10 2xSü ***** válasza:
100%

Az informatikus és a hacker között kb. annyi a különbség, mint a mérnök és a feltaláló között. Minden programozó – ha jó a szakmában – óhatatlanul kicsit hackerré is válik, afféle ezermesterré.

A hacker kicsit olyan, mint a feltaláló, a művész, a bűvész, a rejtvényfejtő. Olyan lehetőségeket lát meg, amit a legtöbben nem. Tudásának teljes birtokában van, képes egy adott problémát megoldani. Többek között azt is tudja, hogyan működik pl. egy webszerver, egy operációs rendszer, tudja milyen lehetőségei vannak, annak milyen következményei vannak, így képes minden lehetőséget megragadni és kihasználni. Kicsit olyan, mint MacGyver, aki képes három egyszerű valamiből valami olyat létrehozni, amire más nem is gondolt volna. Csak a hacker tényleg képes erre.

Ehhez elsőként hatalmas tudást kell felhalmozni. A hacker szemlélet jön majd magától. Persze képesség is kell hozzá, nem árt ha átlag (100) feletti az IQ-d, és tudsz kreatív lenni, tudsz rendszerben gondolkodni, azaz képes vagy egyszerre a részleteket és a teljes egészet is látni.

A tudás sem minden. Jól értesültnek kell lenned abban a témakörben, amiben működsz. Olvasni kell a híreket, rákeresni a részletekre, stb…

Meg persze vannak kimondottan hacker tananyagok (hogy egy kicsit a kissé hibásabb, de általánosabb értelmezést használjuk a hackerre), azaz vannak tippek, trükkök. Ez szükséges is, hiszen csak akkor lehet mondjuk egy weboldalt betörésbiztosra elkészíteni – a lehetőségekhez képest –, ha ismerjük, mi ellen kell védekezni, hol vannak a programozás során az „aknák”. Egy jó lakattervezőnek tudnia kell egy kicsit betörnie is, csak így tud olyan lakatot készíteni, amit a legtöbb betörő nem tud kinyitni.

Röviden: Hackerré válik az ember, ha van elég tudása, és minimális tehetsége. Leginkább sok idő, energia, kitartás kell hozzá, semmi más.

A legtöbben akik hackerré akarnak válni, pont az idő és a kitartás terén nem állnak jól, nagy általánosságban, aki hacker akar lenni, pont abból nem lesz az. Hiszen aki hacker akar lenni, az általában azért akar az lenni, hogy ezáltal hatalmat érjen el, és visszaéljen vele. Tőle nagyon távol fog állni, hogy ehhez évekig kell építeni, áldozatokat hozni.

2012. máj. 23. 00:31
 6/10 anonim ***** válasza:
83%

2xSü szokása szerint egy kitűnő megfogalmazást adott a kérdésre.

Ez pontosan így van.

Persze vannak ilyen-olyan (nagyon drága) tanfolyamok, de hiába végez el valaki minden ilyet, ha nincs meg hozzá a "tehetsége" és kreativitása, akkor ezek semmit nem érnek.

Egy tananyagot bárki be tud magolni, ez pont egy olyan dolog, ami nem tanulható így. Ezt tapasztalni kell.

2012. máj. 23. 09:25
 7/10 2xSü ***** válasza:
75%
#6: Köszi. :-)
2012. máj. 23. 10:42
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek aki válaszolt, most én jövök.

Előrször is akik kételkednek abban, hogy esetleg lehetek az. 7 éve foglalkozok HTML,SQL,PHP,C,Java és egyéb nyelvekkel. Ezeket már eléggé mester fokon űzöm és a kreativitás is meg van hozzá, de magában arra gondoltam, hogymikét fog valaki feltörni olyan biztonsági rendszereke, amiket nem ő írt.

Persze sikerült már feltörnöm weboldalakat, vagy esetleg betörnöm valahova.. De mégis más a szituáció egy weboldal és egy olyan adatbázis között, ami minimális internet kapcsolattal rendelkezik..

2xSü: Köszönöm. A te megfogalmazásodból valamennyire értesültem, de nem a hatalomvágy ami fűt a dolog iránt, hanem, hogy másokat tudjak megvédeni. (Biztonság technikus)

Összességében köszönöm a felvilágosítást!!

2012. máj. 23. 14:37
 9/10 2xSü ***** válasza:
92%

Kedves Kérdező!

Mikor azt írtam, hogy abból nem lesz hacker, aki az akar lenni, akkor azokra gondoltam, akik a hacker szót az eltorzult jelentésében használják, akik fel teszik a kérdést, hogy „Hogyan lehetek hekkör! Fel akarom törni a haverom gépét, meg a Pentagont. Mit kell letöltenem, hogy én is hekkör legyek?”.

Te nem ebbe a kategóriába tartozol. A hacker szót a szó eredeti jelentésében használod, rád az általam leírtak nem érvényesek. Ahogy írtad, téged nem a hatalomvágy, a bosszúvágy, vagy a rombolni akarás hajt, hanem ahogy a szavaidból kiderül a kíváncsiság, számodra ez inkább kihívás. Tudod milyen úton kell elindulni és haladsz is rajta.

De le kell szögeznem, én sem vagyok hacker. Jó, persze én is derítettem már fel betörési pontokat honlapokon, egyetlen honlapnál addig jutottam el, hogy futtatható php fájlokat sikerült feltöltenem, amivel azért már elég sok dolgot meg lehet csinálni.

Szerintem aki igazán profi, annak jól kell ismerni a különböző oprendszerek működését, a részletek megvalósítását. Ismernie kell a hálózati protokolokat. Ismerni kell mindezeknek a gyengeségeit. Na ehhez kell sokat olvasgatni. Fórumokról, hírekből rengeteg mindent meg lehet tudni.

2012. máj. 23. 17:19
 10/10 anonim ***** válasza:

"futtatható php fájlokat sikerült feltöltenem, amivel azért már elég sok dolgot meg lehet csinálni"

Hmm szép emlékek... Vicces, hogy néhány "szolgáltató"-nál olyan gyér a védelem, hogy egy feltöltött php-val az egész szerveren az összes ott lévő weboldalhoz írási és olvasási jogot lehet szerezni.... :D

Ettől függetlenül, ha 7 éve foglalkozol ezekkel, akkor mi a gond? Már csak a rutin miatt is jöhetnének az ötletek. :P :)

Na de komolyra fordítva a szót, persze jó látni 1-1 példát is persze és trükköt.

Esetleg tudom ajánlani olvasásra ezt az oldalt: [link]

Hidd el nincs sok eltérés a sima weboldalakt és a "minimális internet kapcsolattal" rendelkező adatábzisok között. Csak más protokoll, más parancsok.

De egy buffer overflow ugyan úgy megeshet, vagy ugyan úgy lehet találni ahhoz is általában exploitot. Ha kész rendszer.

Ha nem, akkor megvannak a bevett technikák a bemenetek ellenőrzésére, van is erre pár program, ami végigzongoráz pár dolgot. (Például mi van akkor, ha 20.000.000 karakteres azonosítót akar valaki beadni, stb... :) )

Még jó tanulási alap lehet a következő Hacktivity. Vannak ott is érdekes dolgok: [link]

Illetve itt találkozhatsz olyanokkal, akik napi szinten űzik a szakmát, tőlük tuti több segítséget kapsz, mint itt a (többségében) tizenéves "atom nagy hackernek gondolom magam, mert egy keyloggerrel elloptam anyukám jelszavát" gyerekektől...

(Persze tisztelet a kivételnek. :) )

2012. máj. 23. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!