Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen baja történhetett a...

Milyen baja történhetett a számitógépünknek?

Figyelt kérdés
A legutóbbi vihat során kinyiffant a számítógépünk. Pedig még az áram sem ment el, de a gép megkukult. Tegnap egy ismerősöm szétszedte, kitisztította /ez is esedékes volt/, de a hibát nem találta meg. Csak HOZZÁÉRTŐTŐl kérdezem meg, mi lehet a baj? Komoly? A gépben van áram, de nem lehet bekapcsolni. Ha alaplapot kell cseréltetni, nagyjából milyen költséggel jár? Vagy nem is olyan nagy a baj? Tehát csak SZAKEMBER válaszoljon, amúgy ne találgassatok, mert zavarna.
2009. jún. 28. 09:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%

Akkor ne is írj ide, itt amatőrök vannak. Szervízben kérj egy vizsgálatot árajánlattal a javítás költségeire.

Amúgy nem értelek. Ha olyan a kérdésed amire nincs pontos válasz, akkor miért kötöd ki hogy ne találgassanak?

Ez olyan mintha én azt mondanám: Gondoltam egy számot. De ne találgassatok ....

2009. jún. 28. 10:03
 2/12 anonim ***** válasza:
90%

az bármi lehet így.

ha kapott egy kis túl áramot, akkor megsülhetett a táp. ha nem márkás a táp, akkor az valószínűséggel vitt mást is a gépben, alaplapot sanszos, de vihette a procir. vga-t egyebeket is.

2009. jún. 28. 10:05
 3/12 anonim ***** válasza:
86%

Tessék:

szakember vagyok és találgatok akkor is ha zavar. Ha nem látom a gépet, akkor honnan tudjam, hogy mi szállt el benne? HOgy gondoltad? Telepátiával?

2009. jún. 28. 10:07
 4/12 A kérdező kommentje:
Nem, nem telepátiára gondoltam, csak arra lennék kiváncsi, ilyenkor milyen helyzet állhat elő? Milyen kárt tehet egy villámlás az üzemben lévő gépben. Ennyi érdekelt volna. Én a laptopot használtam akkor, de szerenmcsémre akkumulátorról, így nem érte baj.
2009. jún. 28. 10:12
 5/12 anonim ***** válasza:
87%
Én sejtem mi lehet a gond, de nem vagyok szakember így megtartom magamnak, Sorry
2009. jún. 28. 10:14
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Egy táp cserét mindenképp megér!
2009. jún. 28. 10:17
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
a villámlás azt okozhatja, h az esetleges túláram akár a gép összes elektromos eszközét megsüti
2009. jún. 28. 10:18
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Sokminden lehet. Kisüthette a tápot, de láttam olyat is, hogy a túlfesz átcsapott a tápon, annak nem lett baja, de kicsapta a biost. Meg kell nézni.
2009. jún. 28. 10:25
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha alaplapot kell cserélni, az kb. 10-80ezer lehet. Attól függ milyen van most benne.
2009. jún. 28. 10:30
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondtad, hogy a gép kap áramot (igaz ez nem tudom mit jelent, de feltételezem azt, hogy van feszültség az 5 V-os és 12 V-os ágakon, mert lemértétek). Ha ez így van, akkor a táp valószínűleg jó.

Ha a gép a megfelelő áramellátás ellenére sem kapcsol be, akkor:

Legvalószínűbb az alaplapi hiba. Ugyanis ha memória vagy egyéb más hardver (és csak az) szállt volna el, akkor az alaplap beindulHAT és jelezheti a sípolással a hibát. De mivel azt sem tudjuk, hogy milyen gépről van szó, így ez egy "feltételezés".

A túláram jellemzően a tápot, az alaplapot, a memóriákat viszi el. Ha működő gép volt, akkor tulajdonképpen az optikai és merevlemezes meghajtókon keresztül a video-, hang- és egyéb bővítőkártyákon keresztül mindent vihetett, ha nem biztosított tápegység volt a gépben.

Tehát a sorrend, amit ellenőrizni kell:

1. Tápegység (de nem úgy, hogy a te tápodat egy másik gépbe belekötöd! Csak voltmérővel!!)

2. Alaplap (egy biztosan működő másik tápegységgel)

3. Ha az alaplap is jó, a többi már magától értetődik.

2009. jún. 28. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!