Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mitől függ a wifi-s net...

Mitől függ a wifi-s net sebbesége?

Figyelt kérdés

Routherről jön a net, és azt írja ki hogy a jelerősség nagyon jó, a sebbesége pedig 18Mbit/s. van amikor meg akár 54Mbit/s .

Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de ha közelebb tudnám rakni a routhert a géphez, akkor javulna a sebesége?

2012. máj. 17. 13:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Speedtest.net

vagy ha tudod fejből az előfizetett sebességet, mondd azt meg

ha 54 Mbit-es wifi routered van akkor az az elméleti maximum, ami a valóságban kb. 19 Mbit-tel jelentkezik

(azt most hagyjuk, hogy miért de ez van)

amennyiben 20Mbit-esnél gyorsabb a net, amire előfizettél, akkor ez a router bizony azt megvágja

de ha nem torrentezel, vagy nincs szükséged 2MB/s-nél nagyobb letöltési sebességre akkor ezzel nem is kell foglalkoznod

2012. máj. 17. 15:00
 2/4 A kérdező kommentje:

Azthiszem 100Mbit /s

é itt bent meg van amikor 11 meg van amikor 48 vagy 54..

2012. máj. 18. 20:22
 3/4 anonim ***** válasza:

azt hiszed?:D jó, nekem mindegy én csak sokallom az a 100-at, esetleg upc FP?

de ahogy írtam, ha "lekempelsz" a router mellé akkor is max 18-20 Mbps amit el tudsz érni, nekem is ez van, áthúztam kábellel és amikor elmegyek az asztaltól akkor wifi, egyébként UTP (egy átlagos cat5 az pont bírja a 100-at de többet az sem)

ha nem tiszta: a jelerősség "kiváló" jelzése esetén kb. ki is hoztad a max. sebességet, nem kell közelebb menni, nincs sok értelme

2012. máj. 18. 21:22
 4/4 A kérdező kommentje:
oké:D végülis ezt akartam tudni:D hogy ha a jel erősség kiváló meg nagyon jó akkor nem azért lassú néha a net, mert tól messze vagyok a routhertől hanem valami más oka van:D..
2012. máj. 18. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!