Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi az hogy "c:\>"? FONTOS!

Mi az hogy "c:\>"? FONTOS!

Figyelt kérdés
Most vettem új laptopot és miután beírtam a mai dátumot és az időt, a c:\> után is kéne valamit írni, de akármit írok be az írja, hogy Bad command or filename.
2012. máj. 14. 12:57
 1/7 Csiß ***** válasza:
Most lehet,hogy egy hatalmas marhaság amit írok..de..Van valami operációs rendszer telepítve a gépen?
2012. máj. 14. 13:01
 2/7 anonim ***** válasza:

Nézd meg jó alaposan: ez a DOS promptja. Éveken át sokak használták ezt az operációs rendszert, mára már inkább legenda, mint valóság.

Ha használni szeretnéd, az alábbi parancsok közül válogathatsz:

[link]

2012. máj. 14. 13:01
 3/7 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező: ugye te 17 alatti vagy? :)

Íme, a mai generációnak már fogalma sincs a DOS-ról, soha nem találkozott konzollal és el sem tudja képzelni, milyen volt, mikor még PARANCSOKAT kellett beírni a gépnek és nem egérrel kellett mindenhova kattintgatni, de szép idők is voltak! Akkoriban akinek számítógépe volt, értett is hozzá legalább alapszinten...

Nos, valószínűleg egy FreeDos-szal telepített laptopot vettél. Arra, amire szerintem szeretnéd használni, ez a rendszer nem alkalmas. A lehetőségeid az alábbiak:

1. Használod a FreeDos-t (régi játékok, karakteres módú böngésző, Norton Commander... :) )

2. Telepítesz rá egy illegális, warezolt Windowst

3. Veszel hozzá egy legális windowst, rohadt drágán

4. Letöltesz és felteszel valami normális Linux rendszert, teljesen ingyen és legálisan

Én az első két lehetőséget (sőt, inkább az első hármat) nem javaslom. Windows esetében ugye warez windowsban ki tudja mi van elrejtve, eredeti windows pofátlanul drága, Linux viszont mindazt tudja (sőt többet) mint a windows, teljesen ingyen és a vírusoktól sem kell aggódnod.

Hacsak nem vagy hardcore játékos és/vagy nem vet fel a pénz, akkor a 4. pont a neked való.

2012. máj. 14. 13:14
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez a "bajuszos fickó csúcsos fejfedővel" nevű emoticon......:)
2012. máj. 14. 13:15
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszii! :D és 18 éves vagyok,jó? :D na és hogy telepítsek windows 7et??
2012. máj. 14. 18:52
 6/7 anonim ***** válasza:
Inkább kérj meg valakit, mert ha már így kérdezned kell, akkor nem fog menni...
2012. máj. 15. 09:56
 7/7 anonim ***** válasza:

[link]

Így.

2012. máj. 15. 10:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!