Melyik a böngészővel tudok egyszerre sok honlapot nyitva tartani úgy, hogy nem "nyírja ki" a gépem?
Én legtöbbet az Operát használom, szerintem ez elég keveset fogyaszt. (Chrome-ot nem szeretem, töröltem.) De jobban jársz, ha rászoksz, hogy nem tartasz nyitva egyszerre túl sok oldalt.
Illetve még priorizáló programot is használok, alap windows folyamatok közül a legtöbbnek a prioritását visszavettem, a böngészőét pedig feljebb. Ez is segíthet. Meg persze meg kell tisztítani a gépet a felesleges folyamatoktól, ez az alap.
Én az Opera 11.01-es verzióját javasolnám.
Innen tudod letölteni:
Hetente egyszer végigolvasom a tudományos/technikai híreket több nagy hírportálon, illetve kisebb oldalakon. Ilyenkor legalább 50 cikk van nyitva, és még egyszer sem omlott össze. RAM-ot viszonylag keveset fogyaszt (bár 1GByte azért nem árt a gépbe), és ha kikapcsolod a beépülő elemeket (hogy ne töltse le a Flash reklámokat) a processzort sem terheli nagyon.
Ez kicsit olyan, hogy egy 300 lóerős kocsit szeretnék, amivel 100 km/h-ás ellenszélben 200 km/h-val szeretnék haladni, de ne fogyasszon többet mint 3 liter 100on...
A memóriát elsősorban azok az adatok fogyasztják, amiket te töltesz le. Illetve, hát a letöltéseid indukálnak. Az oldalak tele vannak képpel, flashekkel és természetesen futtatni kell kell valahol a falsh/silverlight/javascrit cuccokat is. Nem hiszem, hogy örülnél, ha natívba futtatná ezeket a gépeden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!