Hogy tudnám ezt megcsinálni? (elég nagy gáz, lejjebb leírom)
Próbáld ezt: Zárd be az explorer.exe-t ahogy eddig, majd indíts egy feladatkezelőt. (Ctrl-Alt-Del, vagy Ctr-Shift-Esc). Itt Fájl -> Új feladat és írd be: cmd
A parancssorba írd be:
cd "C:\Documents and Settings\<felhasználóneved>\Asztal" XP esetén illetve "C:\Users\<felhasználónév>\Desktop" Vista/7 esetén majd engedj szabadjára egy
DEL *.rar
parancsot
Eztán ugyan így indítsd el az explorer.exe-t (ahogy a cmd-t is indítottad)
Ha minden igaz, megoldja.
Miért nem tudod letörölni? Nagyon fagy v. írásvédettek?
Ha írásvédett, akkor az IObit unlockert ajánlom, ha nem akkor meg a CCleanert.
nem írásvédettek,csak egyszerűen annyit kirakott az asztalra,hogy fagy.és még a negyedéig sem darabolta a filmet,de még így is későn vettem észre :(
köszi a válaszokat,leírom,hogy hogy ment.
itt egy kép róla: [link]
amúgy több,mint 8000darabot csinált!
első válaszoló-beírtam a cmd-be,hogy C/doc and setting/rendszergazda/asztal és ide kell rögtön a Del *.rar parancsot?(persze nem ilyen hülyén írtam,csak most rövidítettem).
Két lépésből áll a parancssor:
CD-vel listázod a mapppát (parancs, majd enter). Ekkor kilistázza az asztal tartalmát, majd utána új sorban a DEL parancsot adod meg.
De ha már ott vagy a tallózásban, akkor kijelölöd CTRL+A-val az egészet (vagy csak rar-ra szűkíted ha lehet), és nyomsz egy DEL-t.
Nem, így:
cd "útvonal"
[nyomd meg az entert, ez a parancs átvált az asztali mappába]
del *.rar
[nyomd meg az entert, ez a parancs MINDEN rar fájlt töröl az asztalról]
úristen,de hülye vagyok! :Ö
tehát a cmd-be kell beírni,hogy cd?vagy hogy?ne haragudjatok,de ebbe kicsit belezavarodtam.
megnyitom ugye a cmd-t: [link]
explorert meg sem lehet próbálni,mert befagy az egész(nem egy nagy teljesítményű pc).
ok akkor írd be ezt:
cd Asztal
(ha Docu...\Rendszergazda> résznél vagy)
aztán
del *.rar
ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!