Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy tudnám ezt megcsinálni?...

Hogy tudnám ezt megcsinálni? (elég nagy gáz, lejjebb leírom)

Figyelt kérdés
szóval fel akartam darabolni egy filmet winrarral,de valamit elrontottam és telebaszta az egész asztalt 1kb-os rar fájlokkal,de több százzal és most nagyon fagy a gép,meg kitörölni sem tudom őket,van erre valami program?vagy most mit csináljak?(netezni is csak úgy tudtam,hogy bezártam az explorer.exet).
2012. máj. 7. 19:19
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld ezt: Zárd be az explorer.exe-t ahogy eddig, majd indíts egy feladatkezelőt. (Ctrl-Alt-Del, vagy Ctr-Shift-Esc). Itt Fájl -> Új feladat és írd be: cmd

A parancssorba írd be:

cd "C:\Documents and Settings\<felhasználóneved>\Asztal" XP esetén illetve "C:\Users\<felhasználónév>\Desktop" Vista/7 esetén majd engedj szabadjára egy

DEL *.rar

parancsot

Eztán ugyan így indítsd el az explorer.exe-t (ahogy a cmd-t is indítottad)

Ha minden igaz, megoldja.

2012. máj. 7. 19:22
 2/18 anonim ***** válasza:
A darabokat túl kicsi egységként adtad meg, így ekkora fájlokat készít a program. Ha a feladatkezelőben leállítod, abbahagyja a műveletet, vagy ha újraindítod a gépet, szintén. Utána kitörlöd a mappát, amiben létrejöttek a fájlok, és legközelebb figyelmesen állítod be a darabolást.
2012. máj. 7. 19:23
 3/18 anonim ***** válasza:

Miért nem tudod letörölni? Nagyon fagy v. írásvédettek?

Ha írásvédett, akkor az IObit unlockert ajánlom, ha nem akkor meg a CCleanert.

2012. máj. 7. 19:25
 4/18 A kérdező kommentje:

nem írásvédettek,csak egyszerűen annyit kirakott az asztalra,hogy fagy.és még a negyedéig sem darabolta a filmet,de még így is későn vettem észre :(

köszi a válaszokat,leírom,hogy hogy ment.

2012. máj. 7. 19:27
 5/18 A kérdező kommentje:

itt egy kép róla: [link]

amúgy több,mint 8000darabot csinált!

első válaszoló-beírtam a cmd-be,hogy C/doc and setting/rendszergazda/asztal és ide kell rögtön a Del *.rar parancsot?(persze nem ilyen hülyén írtam,csak most rövidítettem).

2012. máj. 7. 19:53
 6/18 anonim ***** válasza:

Két lépésből áll a parancssor:

CD-vel listázod a mapppát (parancs, majd enter). Ekkor kilistázza az asztal tartalmát, majd utána új sorban a DEL parancsot adod meg.

De ha már ott vagy a tallózásban, akkor kijelölöd CTRL+A-val az egészet (vagy csak rar-ra szűkíted ha lehet), és nyomsz egy DEL-t.

2012. máj. 7. 20:08
 7/18 anonim ***** válasza:

Nem, így:

cd "útvonal"

[nyomd meg az entert, ez a parancs átvált az asztali mappába]

del *.rar

[nyomd meg az entert, ez a parancs MINDEN rar fájlt töröl az asztalról]

2012. máj. 7. 20:35
 8/18 A kérdező kommentje:

úristen,de hülye vagyok! :Ö

tehát a cmd-be kell beírni,hogy cd?vagy hogy?ne haragudjatok,de ebbe kicsit belezavarodtam.

megnyitom ugye a cmd-t: [link]

explorert meg sem lehet próbálni,mert befagy az egész(nem egy nagy teljesítményű pc).

2012. máj. 7. 20:52
 9/18 anonim ***** válasza:
total commanderben vagy sajátgépben kikeresed az asztal mappát kijelölöd az összes rar-t ami benne van és kitörlöd azt nem lehet, annyira le van lassulva?
2012. máj. 7. 21:01
 10/18 anonim ***** válasza:

ok akkor írd be ezt:

cd Asztal

(ha Docu...\Rendszergazda> résznél vagy)

aztán

del *.rar

ennyi

2012. máj. 7. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!