Előre telepített vagy külön op. Rendszer?
melyik a jobb választás?ha olyan laptopot veszek,amin már rajta van az op.rendszer,vagy amire én külön veszem meg?
előnyök és hátrányok egyaránt érdekelnének!
Az előtelepített op. rendszertől is függ. Elég sokfélét használnak.
FreeDOS-nál egyszerűen olyan, mintha nem is lenne. A felhasználó úgyis telepít magának rá egy modern rendszert.
A különböző Linux változatokkal az a probléma, hogy az átlag (értsd Windows) felhasználónak teljesen idegen. Alapjaiban máshogy működik, és nem valószínű, hogy hajlandó rászánni az időt és energiát a megismerésére. Gyakorlatilag már az első program megkeresése és telepítése teljesíthetetlen feladat lesz a számára.
Ha az a rendszer egy Windows, akkor a géphez kap egy termékkulcsot, amivel a normál piaci ár alatt (~25000HUF) vásárolhat magának egy OEM Windows telepítő lemezt, amit kizárólag azzal az egy géppel használhat, viszont nincs gondja a telepítésre és a már kiismert környezetben mozoghat kényelmesen.
Köszönöm!
Kinéztem 2 laptopot(ugye az egyiken van op.a másikon nincs)és egy árban lennének,szóval a pénz kivételesen ebben a helyzetben nem dominál.
Eddig ha a mostanit újra kellett telepíteni,akkor mindig lepasszoltam másnak,mert nem volt eredeti,és nem akartam vele foglalkozni.
Most viszont mindenképp eredetit akarok,és meg szeretném tanulni hogyan is működnek ezek a dolgok :)
Ha előtelepítettet veszek azokon rajta vannak már a driverek is?
Viszont ha külön van,akkor azt rá tudom tenni a következő gépemre is?
Ja igen,és win 7 a rendszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!