Hogyan tudnák Windowst telepíteni?
Először is: milyen Linux van rajta? Ha valami használható disztró, akkor hagyd rajta, jobban jász vele, mint egy hulladék windows-zal.
Másodszor: új laptopra eszedbe ne jusson XP-t tenni, mert nem fogsz drivert találni hozzá, aztán a következő kérdésed az lesz, hogy miért nem megy ez meg az...
Harmadszor: milyen típusú laptop?
Ha erre a háromra válaszolsz nekem, leírom, hogy mit csinálj!
1.PCLinuxOS 2011-es disztribúció van rajta
2.nem új laptop. Régebben is xp volt rajta,most is azt szeretnék. Szívesen feltenném rá a windows7-et is,de ahhoz gyenge a gép:S
3.Acer Extensa 5220
Hidd el,én is szívesen maradnék a linuxnál,csak a szüleimé a laptop és ők nem értenek hozzá(meghát angol is...).Szóval muszáj lesz visszaraknom a xp-t :(
Oké, akkor tedd a következőt:
1. BIOS-ba lépj be és nézd meg, hogy a SATA vezérlő nincs-e AHCI módba állítva. Ha igen, akkor állítsd vissza normálra, mert az XP nem látja a HDD-t, ha AHCI módban van.
2. Először tedd fel az XP-t, de ne a teljes HDD-re, hanem csinálj neki egy partíciót.
3. Tedd vissza a Linuxot, ugyanis szépen megfér a Windows mellett és nem fogja zavarni. Indításkor kiválaszthatod, melyik rendszert szeretnéd.
+ PcLinuxOS egy elég jó rendszer, van benne magyar nyelv is, csak telepíteni kell. Egyébként meg szerintem a szülők is rászoktathatók. Ha a 63 éves nagynéném tud Linuxon dolgozni, akkor más is. :)
Előző vagyok: egy kis krampácsolással a meglévő Linux mellé is felrakható az XP, csak akkor előszőr a partíciókat kell módosítani, telepítés után meg a Grub rendszerindítót visszatenni.
Egyszerűbb, ha először a Windowst teszed fel, aztán a Linuxot.
Nekem is otthon így van, bár a Windowst már csak szökőévente egyszer indítom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!