Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan tudom növelni a számító...

Hogyan tudom növelni a számítógépem GHz-jét?

Figyelt kérdés
A processzortól nőne?
2009. jún. 19. 10:55
 1/5 anonim ***** válasza:
66%
OMG! Na ott kezdődik a dolog, hogy ha minden igaz, akkor te a procid órajelét akarod megnövelni. NE TEDD! Megmondom miért. Ismim nem értett hozzá, és elcseszte. Utána nem volt gépe. Egyébként vmi overclock soft kéne hozzá, de ha túlhúzod, az nagyon fájhat neki... ;) Kétmagos procikat gőzöm sincs lehet e egyáltalán, arra anno nem találtam utalást, én is akartam húzni az enyémet... Nem tudom milyen procid van. De mivel nem tűnsz sz.gépes emberkének, így nagyon nem javaslom!!
2009. jún. 19. 11:11
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező, és az első válaszló is tudatlan.

Természetesen lehet a két, és négy magos procikat is húzni/tuningolni. Windows alól nem túl szerencsés állítgatni az órajeleket. BIOS-ban szokás, és ott is csak óvatosan, kis lépésenként, a hőmérsékletre, és stabilitásra folyamatosan figyelve.

Persze a legjobb teljesítménynövelést úgy érheted el, ha veszel új processzort. :P

Tuningolással core 2 duo-k esetén 20-40%-os órajel emelést lehet stabilan elérni megfelelő léghűtéssel.

Ha érdekel a tuningolás, mielőtt belekezdesz OLVASS róla SOKAT, hogy megértsd, hogy mi hogyan működik a számítógépedben, és hogy megértsd a tuningolás mivoltát.

Ha kell segítek én is, ha privátot írsz, és megadod az alaplapod, és a processzorod pontos típusát.

2009. jún. 19. 11:21
 3/5 A kérdező kommentje:
Csaj vagyok, alig értek az ilyenekhez.. :D a gépem GHz-je: 1.67 (ami tudom, hogy nagyon kevés) és 2.0-re akarom felhúzni...
2009. jún. 19. 11:23
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

csak helyeselni tudom az elottem szolot!

igen, lehet tuningolni de szerintem is inkabb a BIOSbol

eleinte en is sokat probalgattam, lett belole nehany alap-reset, de vegulis sikerult, de a HUTES FONTOS!!!

nekem nem artott volna 1 hutocsere, de inkbabb megoldottam magam, a masik huto fole szereltem en egyet, arramforras a CD-rom aramkabeljebol es ezzel meg tudtam oldani h nem fagyott be

szoval lehet, nekem mar nagyon regota megy igy a gepem es hidjetek el, hogy erezheto nagyon-nagyon a kulonbseg

2009. jún. 19. 11:30
 5/5 anonim ***** válasza:

A legegyszerűbb, ha veszel egy processzort olcsón, vagy használtan (expressz.hu), és kicseréled.

(én például vettem egy intel core2 extreme quad-ot 35.000-ért.)

2009. jún. 29. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!