Lehet formázni a winchesterem a bioszból?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 5. 10:24
1/8 Jenci válasza:
BIOS-ból nem lehet.Ha úgy érted,hogy egy teljesen új merevlemezt kell formázni,akkor azt a telepítő megteszi.A lemezt viszont a BIOS keresi meg.
2/8 anonim válasza:
Valószínűleg nem. Ilyen opció csak kb. 20 évvel ezelőtt volt. De el tudod indítani a gépet pl. egy GParted Live CD-ről, és azzal tudsz formázni.
3/8 P.O.C. válasza:
Van alacsony szintű formázás, de nem ajánlom a használatát.
Minden operációs rendszer telepítőlemezéről boot -olva van formázás funkció, azzal csináld inkább.
Vagy ott van még az ingyenes GParted Live CD:
4/8 A kérdező kommentje:
Gond csak az hogy ha a vinyót beteszem a gépbe akk nem tudok bootolni. se CD-t se a vinyóról...
csak bioszom van.
illetve ha kiveszem akk tudok cdről bootolni
2012. ápr. 5. 10:35
5/8 Jenci válasza:
A BIOS felismeri az optikai egységet és a HDD-t egyszerre?
6/8 A kérdező kommentje:
Igen.
Felismer mindent.
de ha beteszem a vinyót nem bootol
(szereztem egy vírus ami a bootegységbe ment és ezért ha bent van a winchester csak a bootmenüt tudom használni)
a boot se CDről se a winchesterről nem megy.
winchester nélkül cdről megy
2012. ápr. 5. 10:46
7/8 P.O.C. válasza:
IDE -s eszközökről van szó? Mert akkor szerintem vagy rosszul van jumper -olva vagy pedig rosszul állítottad be a boot sorrendet.
8/8 A kérdező kommentje:
igen de jumperekhez nem nyúltam eddig jóvolt
bootsorrend is jó
2012. ápr. 5. 10:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!