Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mire szolgál a sysvxd. Exe...

Mire szolgál a sysvxd. Exe alkalmazás?

Figyelt kérdés

C:\WINDOWS\sysvxd.exe

Ha kitörlöm lehet baj?

2012. márc. 30. 13:55
 1/9 anonim ***** válasza:

Trójai!

[link]

Ezt az Online scannert futtasd le:

[link]

2012. márc. 30. 14:11
 2/9 A kérdező kommentje:

Hogyan állapítottad meg, hogy trójai? (Már bocs, hogy ilyet kérdezek, biztos nálam jobban értesz hozzá. Viszont a csatolt leírásnál nem találok erről írást, és a neten sem találtam még érdemlegeset.)

Az előfizetett vírusirtónk nem hozta ki, és az online-NOD32 sem jelzi.

Viszont újabban rendszeresen felugrik a következő ablak:

"16-bites MS-DOS alrendszer

C:\WINDOWS\sysvxd.exe

Az NTVDM CPU meg nem engedett utasítást talált.

CS:.... IP:.... Op:.. .. .. .. ..(számok) Az alkalmazásból való kilépéshez kattintson a Bezárás gombra."

Nem lassul a gép, meg semmi, csak unalmas folyton csukogatni ezt. A fájlt pedig nem merem törölni csak úgy.

2012. márc. 30. 14:53
 3/9 anonim ***** válasza:

Win32/FakeAlert a trójai neve. Írd be a Google keresőjébe a www.sysvxd.exe.com-ot és meglátod. Google a barátod.

[link]

C:\WINDOWS\Sysvxd.exe (Trojan.FakeAlert) -> No action taken.

2012. márc. 30. 23:26
 4/9 anonim ***** válasza:

Futtasd le a Malwarebytes kémprogram keresőt, meg fogja találni.

[link]

2012. márc. 30. 23:28
 5/9 anonim ***** válasza:

Sajnos valóban trójai, amelyik jól beleásta magát a Windows-ba, ezt már csak formázással lehet kiírtani.

Rakd újra a operációs rendszert.

2012. márc. 31. 12:26
 6/9 A kérdező kommentje:

Újrarakni? Viccnek is rossz, az rengeteg pénzbe kerül, most nincs rá keret!

Azért gondoltam a sysvxd.exe törlésére, mert megnéztem a létrehozás dátumát, és vagy egy évvel később keletkezett, mint amikor legutóbb a gépet újrarakták. Tehát feltételezem, hogy nem olyasvalami, ami kell a gép működéséhez, így talán ha törlöm, akkor is fog működni utána a gép. Persze kipróbálni nem merem, mert ha mégse, akkor világvége van. Épp ezért is nyomozok és kérdezek inkább.

Ha kémprogram, akkor pláne törölhetném, nem?

És ha kémprogram, akkor ki kémkedik és mit és miért?

Mert mivel nem lassítja a gépet, csak fel-felugrik néha az ablak, talán még mindig jobb együttélni vele, mint sokezer forintért megbízni valakit, hogy újratelepítsen mindent. Nem egyszerű.

Tehát ha fogom és kitörlöm az intézőben a fájlt, akkor mi történhet vajon?

2012. márc. 31. 13:52
 7/9 anonim ***** válasza:

Vedd észre, hogy akkor már vagy jó ideje ZOMBI a géped, egy BOTNET hálózat tagja, a tudtod nélkül.

"Botnet hálózatnak nevezzük az olyan botokkal fertőzött gépek csoportját, melyeket távolról központilag irányíthat a rosszindulatú támadó. Mostanában a peer-to-peer (P2P) botneteket használják leggyakrabban. Ezeknek a botnet hálózatoknak nincsen a hagyományos értelemben vett vezérlőközpontjuk, mégis valamennyien egy zombi hadsereg részét képezik".

[link]

Ha nem akarod újratelepíteni (az a legtisztább megoldás), akkor futtasd le az Eset vagy a Kaspersky online scannerét. (Ez ingyenes).

2012. márc. 31. 23:10
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszi az okítást!!!

Az online Esetet lefuttattam, de nem hozta ki.

A Kaspersky oldalán talán most találtam meg?? valmait töltök, meglátjuk. :-)

Ezek amúgy ellenőrzés után eltűnnek a gépről, vagy hogy lehet letörölni? mert úgy tudom nem jó ha egyszerre több vírusellenőrző van a gépen? Malwarebytes-t is merjem tölteni ezek mellett (után)?

2012. ápr. 1. 15:52
 9/9 anonim ***** válasza:
Mélyen beleásta magát a Windows-ba, ennek újratelepítés kell. Sorry, más megoldás nincs.
2012. ápr. 2. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!