A blogomba feltöltött képeket hogyan tudom jogvédetté tenni?
Figyelt kérdés
Nem szeretném, hogy a saját kezűleg készített fotóimat, amiket feltöltök a blogomba, bárki csak úgy letöltögesse és terjessze. Mióta végtére is beállítottam, hogy a blogom látható legyen a keresőkben, értelemszerűen megugrott az olvasók, ill. látogatók száma. De ettől függetlenül, csak létezik valamilyen beállítás, hogy szerzői jogvédelmet kapjanak a fotóim. Csakugyan létezik? Kérem, hogy aki jártas a témában, segítsen nekem! Fontos lenne! Előre is nagyon köszönöm! (Blogspotot használok egyébként).2012. márc. 24. 14:37
1/3 anonim válasza:
Azt, hogy letöltsék lehetetlen megakadályozni, ezért olyan módszert szokás alkalmazni, amivel nem tudják felhasználni: kis felbontású képek és vízjel használata lehet megoldás.
Jogilag elég problémás megoldani. Elvileg ha feltünteted a képhez, hogy tilos profitálni belőle, és csak a neveddel, rád hivatkozva lehet terjeszteni, akkor számon kérheted azokat akik nem így tesznek. Ez viszont nem túl egyszerű dolog, ezért kényszerülnek az emberek belerondítani a képekbe vízjellel, vagy lekicsinyíteni, hogy ne tudják nyomtatásban felhasználni.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm az infókat! Lekicsinyíteni nem szeretném a képeket, inkább ezt a vízjelet választanám. Nem tudod, hogyan kell a képekre rátenni ezeket a kis jeleket? Nem volt még ilyennel dolgom eddig.
2012. márc. 24. 15:52
3/3 anonim válasza:
Tervezd meg PS-ben vagy Gimpben a vízjelet majd méretezd akkorára, hogy jól mutasson a fotóidon. Ezután töröld a háttér réteget( ha nem akarsz hátteret a vízjelnek.), majd mentsd el PNG formátumban a vízjelet. Vízjelezésre egyébként az ingyenes Fast Stone Image viewert ajánlom, nagyon jól használható kis szoftver, és ingyenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!