Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » El merjem adni családtagnak?...

El merjem adni családtagnak? Sürgős!

Figyelt kérdés

Most adom el a laptopomat, amit nagyon szeretek, mert pénzügyileg megszorultam. Egy üzleti kategóriás, nagyon jó kis gép, ami elvileg sokáig bírja. A garija lejárt. A lejárat előtt volt alaplapi problémája, ezért az egész belsejét cserélték, és a CD ROM része is a párom szerint nem túl tökéletes.

Most meghirdettem a gépet áron alul, akadtak is rá jelentkezők, viszont otthonra anyámnak szeretnél testvérem megvenni a laptopot, mert az otthoni gép már 12 éves lesz, és elég sok probléma van vele. Szívem szerint szeretném anyámnak odaadni, csak mivel ugyan azt a pénzt kérném érte, mint a többi vásárlótól (így is eleve jóval olcsóbban adom, mint amennyiért lehetne eladni, és tudom, hogy voltak vele gondok, nem tudom, hogy merjem-e adni. (Ha bármi baja lenne a későbbiekben, mindig lelkiismeret furdalásom lenne, én lennék a felelős érte, mondjuk mivel a szívemhez nőtt szivesen javítgatnám:))

Ti mit tanácsolnátok?

2012. márc. 13. 09:30
 1/5 A kérdező kommentje:
Egy Thinkpadről van szó.
2012. márc. 13. 09:35
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha abból indulunk ki, hogy 12 éves, akkor érhet kb. 10000 forintot. Ha áron alul adod, akkor mondjuk 8000. Ennyit egy nap közmunkával, vagy ha van munkád, két nap túlórával össze lehet kaparni. Egyrészt nem éri meg a macerát, hogy eladd, másrészt anyádat se hozod kellemetlen helyzetbe.
2012. márc. 13. 09:36
 3/5 A kérdező kommentje:
Jajj, valamit félreértettél. A 12 éves gépet akarják kidobni, és a helyére akarják a laptopomat megvenni (ami most 3 év után is 100.000+ Ft-t ér).
2012. márc. 13. 09:40
 4/5 anonim ***** válasza:

Az otthoni gép lesz 12 éves...

Szerintem eladhatod. Anyád tudja, hogy kel a pénz. Testvérednek meg venni akar valamit. És még át sem vágod őket, mert tudják, hogy mi a helyzet a laptoppal.

2012. márc. 13. 09:41
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs ebben semmi gáz, én is így csináltam.

Nekem igazából idegennek nem lenne szívem eladni, mert családon belül ha valami gáz van vele, akkor be tudok segíteni nekik.

Nekem anno úgy volt hogy öcsém kapta meg, anyámék pedig a gép akkori árát belefizették az új gépembe, így én is jól jöttem ki, meg öcsémnek sem kellett 200+ Ft-ért laptopot vennie.

Nálatok is, testvéred azt mondta kifizeti, akkor te is jól jársz, meg anyukád is, és ha bármi gáz van a géppel, legalább be tudsz segíteni, sztem így teljesen korrekt.

2012. márc. 13. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!