Scvhost. Exe-től hogy lehet megszabadulni?
Nem inkább svchost.exe? Amúgy ez a folyamat több rendszerfolyamatot is takar, amit leállítani nem tudsz. Vagyis megpróbálhatod, de vagy újraindítja magát, vagy leállítja a rendszert hibával, és újraindításkor megint elindul.
Ha mégis scvhost.exe, akkor valami kártékony dolog lehet, ami próbálja kijátszani a figyelmet a hasonló névvel. Ebben az esetben egy víruskeresést érdemes futtatni.
services.msc
kapcsold ki benne azt a szolgáltatást, ami nem kell.
Ahogy az első is írta, ez több rendszerfolyamatot is takar, ezért ha lecsapod, mindig valami más megy el, ennek függvényében.
Én sokszor lecsapom, mert más folyamattal ütközik. Ilyenkor vagy a hang, vagy a net vagy a GUI elszáll, de van hogy fogalmam sincs mi:D
Egyébként ennek a folyamatnak a cpu zabálása akkor nőtt meg nálam amikor az sp2-t és kifejezetten amikoraz sp3-at felraktam. Frissítéseket érdemes mellőzni:D
Az svchost.exe a windows szolgáltatásokat futtató folyamat. A helyedben nem állítgatnám le a szolgáltatásokat véletlenszerűen, mert nem biztos, hogy jót tesz, ha hozzá nem értő szórakozik ezzel.
Nekem akkor volt problémám az svchost-tal, amikor az MS forefront futott a gépen. Néha érthetetlen módon elkezdte felzabálni a procit.
Mikor jelentkezett a probléma? Előtte telepítettél valamit? (akát pár napra visszamenőleg)
És persze ahogy írták már lehet, hogy egy kártékony alkalmazás, ami így próbál elrejtőzködni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!