Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Elromlott a hűtésem?

Elromlott a hűtésem?

Figyelt kérdés

Üdv,

Mostanában vettem észre, hogy a gépem zörög egy kicsit. Megnéztem az okát, és valószínűleg a ventilátor hangos. 2009-es, és elméletileg csapágyas lett. A gép néha belassul, még a zene is olyan volt valamelyik nap, mintha 200%-os lassítást állítottam volna be rajta.

A ventilátor típusa: SZ420-LPDR

Azonnal ki kellene cserélni, vagy ráér még egy kis ideig? Mi mehet tönkre a gépben, ha későn cserélem ki?

Mennyibe kerülne nekem egy új ventilátor beszerzése?

Érdemes lenne elvinni szakemberhez?

Előre is köszönöm.

2012. márc. 10. 12:01
 1/7 A kérdező kommentje:

Azt még elfelejtettem ideírni, hogy vannak olyan időszakai, amikor nem bootol be, hanem csak csippan 2 hosszút és elkezd felpörögni minden, de kép nincs.

Lehet ennek köze a ventilátorhoz?

2012. márc. 10. 12:03
 2/7 anonim ***** válasza:

Ez így kevés lesz.

- Milyen géped van? Főként az alaplap típusa lenne az érdekes, hogy kiderítsük milyen BIOS van rajta. A két hosszú csippanás némely BIOS esetében videokártya hibát jelent, ami jelen esetben is helytálló lenne mivel néha nem kapsz képet indulásnál.

- Milyen a procid?

- Mi a ventilátor márkája?

Ha zörög de forog, attól még hűt egyébként, úgyhogy én azt gondolom, hogy a lassulást nem az fogja okozni.

2012. márc. 10. 12:12
 3/7 A kérdező kommentje:

Gigabyte P41-ES3G Intel P41 LGA775 - alaplap

Intel Core2Duo 2930/1066 3M BOX E7500 - processzor

Geforce 9800GT XFX 512Mb DDR3 HDMi PCIe - videókártya

A venitlátor leírását viszont elgépeltem véletlenül, a helyes: HKC SZ-430LPDR

Remélem tudtam több infót adni.

És köszönöm a választ!

2012. márc. 10. 12:44
 4/7 anonim ***** válasza:

Itt egy leírás a BIOS-od sípolásának jelentéséről:

[link]

2 hosszú nincs, úgyhogy lehet, hogy majd meg kellene hallgatnod még egyszer.

HKC SZ-430LPDR ez nem venti hanem egy tápegység ami a PRoHardver nem ajánlott listáján szerepel. Ez okozhat instabilitást a rendszeredben ami miatt elő jöhetnek a fenti problémák. A helyedben nagyon-nagyon gyorsan cserélném valami minőségi tápra. (Ez kb. 10-15e Ft között lenne).

2012. márc. 10. 12:57
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Megnéztem az oldalt, akkor valószínűleg a második csippanást is hosszúnak hallottam, pedig 2 rövid volt. Ami akkor "Video adapter error" lenne. Ezt meg tudnád mondani, hogy mit is jelent pontosan?

Sajnos nem nagyon vagyok otthon a témában, szóval az lehetséges lenne, hogy a tápegység zörögjön? Mert biztos vagyok benne, hogy onnan jön a hang.

Ha kicserélném, akkor milyen javulásokat vehetnék észre a gépen? Miben befolyásolja a gépet egy jobb/rosszabb tápegység?

És még annyit szeretnék kérdezni, -mivel elég jól értesz ezekhez a dolgokhoz- :), hogy tudnál-e nekem ajánlani egy olyan tápegységet, ami ezt a gépet teljesen "támogatni" tudja?

Tényleg köszönöm a segítséget!

2012. márc. 10. 13:12
 6/7 anonim ***** válasza:

Köszi, hogy feltételezed, hogy jól értek a gépekhez, de azt sose felejtsd el, hogy a neten bárki bármit írhat!

A Video Adpater Error a videokárty rossz csatlakoztatására utal, vagy arra, hogy valami meghibásodott rajta.

Tápcsere:

- javulást, gyorsulást nem fogsz tapasztalni tápcsere esetén, mert a tápegység csak az áramellátásért felel, nem befolyásolja a gép sebességét. Így nem tudsz ezzel javulást elérni, csak azt az alapvető feltételt teremted meg egy minőségi táp beszerzésével, hogy egy elektronikai hiba esetén nem megy tönkre az egész géped. Ez egy kicsit olyan dolog, mint a gyerek mondókában amikor a bolond ember homokra, míg az okos ember sziklára építi a házát.

Ha rossz minőségű tápot veszel (homokra építesz), akkor lehet bármilyen jó géped (szép házad), az könnyen összedől. Ha minőségi tápot veszel (sziklára építkezel), akkor nem fog összedőlni a házad. Így a táp a számítógépnek egy olyan része ami az alapot adja, a külsőt, a teljesítményt nem befolyásolja, de ha rossz akkor az nagy galibákat tud okozni.

A zörgés pedig jöhet a tápból, mivel abban is van egy venti ami lehet, hogy csapágyas lett.

Nem tudok most sajnos konkrét táptípust mondani, mivel mostanában nem követem a tápokat. Így hasra nem mondanék inkább semmit. Mindenesetre én Corsair párti vagyok, jók a tapasztalataim. De az FSP-kről is jókat lehet olvasni. Neked egy 450W körüli táp bőven megfelelne.

2012. márc. 10. 13:36
 7/7 A kérdező kommentje:

Sikerült helyreraknod bennem a dolgokat! :)

Hálás vagyok a segítségedért, köszönöm!

2012. márc. 10. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!