Hogyan tudnám megnézni, vagy miből deríthetném ki?
A számítógépem nem épp mai darab de még jó szuperálnak az alkatrészei csak a processzorával nem vagyok megelégedve. Hogyan tudnám kideríteni hogy lehet-e csatlakoztatni két vagy többmagos processzort az alaplapomhoz, ha nem tudom milyen típusú az alaplap? A jelenlegi processzorom egy AMD Athlon 64 3000+.
(a válaszokat előre is köszönöm)
Futtass egy tesztprogramot, az megmondja. Ilyen például a cpu-z, a hwinfo32 vagy a PC Wizard. Ezeket még telepíteni sem kell.
Egyébként valószínűleg 939-es vagy AM2-es foglalatú a lap, akkor pedig tehetsz bele kétmagos processzort. A BIOS-t érdemes frissíteni előtte.
Helló! Köszi az infót de még lenne egy további kérdésem.
Sikerült kiderítenem az általad ajánlott program segítségével hogy a foglalatom Socket 754-es amit ha jól tudtam kibogarászni nem igazán támogat többmagos processzorokat. Csak erre szeretnék még igazolást kérni hogy valóban jól informálódtam-e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!