Miért nem bootol a gépem?
Figyelt kérdés
Néha bekapcsolt néha nem ezért gondoltam újratelepítem és rendbe is jött de rá egy napra teljesen beadta a kulcsot bekapcsol de nem bottol. Csak megy a hűtés de semmi se történik.2012. márc. 5. 12:19
1/15 anonim válasza:
Újratelepítés után (mert gondolom CD-ről telepítettél) átállítottad a BIOS-ban, hogy a vinyóról bootoljon?
2/15 A kérdező kommentje:
Igen de mostmár a képernyő sem kapcsol be, csak a hűtés megy és kész
2012. márc. 5. 12:37
3/15 MaXXeGee válasza:
BIOS reset. Áramtalanítod a gépet, kiveszed az alaplapi gombelemet. Összeérinted az elemtartó fém pólusait egy vezetővel (fém tárggyal) vársz pár percet. Mondjuk 10-et. utána visszateszed az elemet, újra áram alá helyezed a rendszert. bekapcsolod. Belépsz a BIOS-ba és beállítod. Elsődlegesen a boot eszközöket, az aktuális időt és dátumot, és az elsődleges megjelenítőt.
4/15 anonim válasza:
Vagy ki kell cserélni az alaplapi gombelemet, ha már gyenge. De akkor már F1 a belépés és mindent beállítást elfelejt, dátum is időt is.
5/15 anonim válasza:
Ha be sem boot-ol, akkor hiába telepítettél újra, az op.rendszer, ha jól értem, el sem indul.
Ha állítgattál korábban BIOS-t, akkor állítsd vissza alapértékekre. Memória modulok azonosak? (Típus, méret.) Rendesen bent vannak a helyükön?
Próbálj sorban lehúzni pár dolgot: CD, videokártya (alaplapi menjen), USB-s kütyük. Ha így sem műxik, még egy tápegységet is cserélhetsz, ha van egy régebbi gépben, vagy tudsz kölcsön kérni. (Talán nem ad PowerGood jelet.) Esetleg nem csipog az alaplap bekapcsoláskor?
6/15 A kérdező kommentje:
nem csipog mikor bekapcsolom. De ha resetelem a BIOS-t én nem értek hozzá, hogy mik a helyes beállítások. MErt elég sok minden van benne.
2012. márc. 5. 14:08
8/15 anonim válasza:
Most akkor jól értem, hogy a BIOS-ig el sem jutsz? Semmi nem jelenik meg a képernyőn?
9/15 A kérdező kommentje:
Pontosan, semeddig sem jutok el.
2012. márc. 5. 15:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!