Roli4ever kérdése:

Minecraft lagg?

Figyelt kérdés
Minecraftba ha Far-ra teszem a látótávolságot akkor olyan 4-5 perc múlva elkezd laggolni de nagyon.De ha normál-ra teszem akkor semmi lagg. 4GB ramom van GT430 a vidikártya új a driver Win7 64 bites OS.Valami segítség?
2012. márc. 2. 19:44
 1/4 zsomkovacs ***** válasza:
Far render distance esetén minden mozdulatodnál rengeteg chunkot számol újra, még többet megjelenít, és jóval több chunk marad a memóriában is. Ez természetesen lassítja a játékot, akár lag-et is okozhat.
2012. márc. 2. 20:16
 2/4 anonim ***** válasza:

Az, hogy nagyon akad, benne van a pakliban nagy látótávnál, ahogy az előttem levő is írta. Én az Optifine moddal majdnem akadás mentesen játszottam 2GB RAMmal, ha 1.2.2-höz kijön a mod, ajánlott feltenni.

Sajna a Minecraft még mindig sz*rul van optimalizálva. Láttam egy Unity motorban írt Minecraftéhoz hasonló terepgenerátor, szebb grafika mellett közel 200FPS-el ment, a Minecraft éppenhogy elfut játszhatóan a gépemen.

Kár, hogy JAVA-ra írták és ennyire rosszul van optimalizálva, az a kis bemutató megmutatta, hogy egy olyan jellegű játékot sokkal jobb teljesítményűre le lehet programozni.

Egyébként megnézném, mi megy neked a háttérben, lehet, valami alapbók sok RAM-ot eszik, és az sem kizárt, hogy kevés RAM-ot használhat a Minecraft. Ha F3-at nyomsz, mit ír ki, mennyi RAM-ot használ a program és mennyiből?

2012. márc. 2. 21:44
 3/4 Wolfenstein2000 ***** válasza:
same here. csak nekem fél óra múlva akad, és csak akkor, ha egy bizonyos helyre nézek. de nekem az van, hogy egyre lejjebb teszem, és már tinyn járok, demég úgyis akad.
2012. márc. 5. 17:52
 4/4 ppetti válasza:

nekem szar gépem van azé laggol de ha felfele nézek nem

nemtom miért talán nem tölt be annyi chunk

2012. nov. 17. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!