A HD Miben különbözik az SD- től a videofájloknál?
Figyelt kérdés
Letöltöttem egy videot (358Mb), ami HD (720p), mkv, de egyfolytában szaggat és recseg a hang. 1280x720-as felbontású. Aztán letöltöttem ezt SD- ben (174Mb), kisebb felbontásban, ez már nem szaggatott. De nem látok semmi különbséget. Valaki magyarázza már el miért jobb a HD, és hogy miért nem jó az amit letöltöttem. Gomplayerrel játszottam le ami egy jó kis program, még nem volt vele semmi baj. Bár nem hiszem hogy emiatt lenne.2012. márc. 1. 12:29
1/2 anonim válasza:
Elvileg a HDnek nagyobb a felbontása. Ha jól van megcsinálva akkor sokkal élesebb a képe, de nyilván extra számolási kapacitás kell ami erősebb procit vagy dxva-t követel.
2/2 anonim válasza:
A hd nagy felbontású videó, míg az SD kis felbontású. Így értelemszerűen sokkal több információt tartalmaz a HD videó ennek köszönhetően szebb, részletesebb a képe.
A szaggatás oka lehet az, hogy a géped nem bírja lejátszani a HD videókat, de lehet codec vagy lejátszó probléma is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!