Futan a gépemen a win 7? többi lent
alaplap:Asus P4PE-X
videó kártya:Radeon 9200 se
Ram memoria:1,5GB 400MHz
processzor:Intel Celeron 2.0Ghz 1 magos
Tudom a minimális rendszer követelményeket de szerintetek nem lenne lassu a win 7 a gépemen és milyen fajta win 7-et ajánlotok?? (ultimate,Home Premium,...stb)
Mert tugyátok nagyon szeretnék már windowws 7 et per pillanat windows xp van csak azért szeretném megkérdezni mert a haveromnak is hasonló gépe van és az övén megy a win 7 Ultimate szagatás nélkül,lefagyás nélkül (nagyon megtetszet)
"maj rá hagyom a programozora ő biztos megtudja csinálni"
Esélytelen! Minden esete jó kínlódást kívánok hozzá! :)
Figyi elmondom még egyszer utoljára!
1. Esélytelen, hogy csak egy mezei magyar programozó, csak úgy illesztőprogramot tudjon készíteni videokártyához. Ha mégis, az hónapok kérdése, és 3 zsír új számítógépet vehetsz a munkadíjból.
2. A 9200 -eshoz nincs hivatalos Windows 7 támogatás. Ettől még lehet, hogyí volt olyan elvetemült aki moddingolt -rá valamit. Ebben Google a barátod!
3. Akkora baromság egy ilyen elavult gépet Win7 -el kínozni, mint ide New York!
A 9200SE-hez nincs W7 driver sehol... :( Semmilyen.
Ha nem teszel fel hozzá semmit, akkor max. 800X600-on fog menni.
Annyit tudsz csinálni, hogy az XP driverét, XP módban telepíted rá, akkor tudsz a felbontáson variálni.
Az Aero-t el lehet felejteni, tehát akor egy Starten is elég, de a Home Premiummal is lehet próbálkozni.
A RAM viszont..pff 400MHz..hát Aero nélkül se lesz egy villám, de próba szerencse. :)
Azért itt, aki azt mondja, hogy kétmagos proci, meg kevés a 400MHz-es RAM, hát jó nagyot téved.
Nekem anno egy egy magos 2.8-as P4 HT-n ment 1 GB DDR 400-as RAM-mal, viszont a videokártya tényleg jobb volt (9600-as Radeon, és volt benne egy 6200-es Geforce, azokhoz van driver).
De még a minimális hivatalos gépigény is kisebb, sőt, valaki messze lement a hivatalos gép igény alá és futtatta a Windows 7-et (persze, másra nem volt nagyon alkalmas, csak hogy a rendszer fusson rajta).
Ennek ellenére lehet, tényleg jobb lenne az XP-nél maradni.
Csak a videokártyán bukik a dolog, ha valami játék ment XP-n, akkor a fenti okok miatt Windows 7-en nem fognak menni.
Még ezt találtam, talán egy próbát megér, de nem teszteltem. Aero 100%, hogy nem megy vele, a többi is kérdéses.
Az első W7-em egy 1magos 1.6Ghz-es procin volt 1,5GB rammal. Tökéletesen futott rajta.
Viszont ilyen videokártyához ne rakj fel W7-et. Anno még ennél is rosszabb vidikarim volt, és nem engedte, hogy fel rakjam a 7-et. Szóval vettem egy újat, és kész. Pl. egy HD5450, ami Dx11-es, 10e forint környékén van, és még a BF3 is elfut rajta Minimumon. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!