Hogyan lehet partíció átméretezést csinálni?
A következőben kérném a segítségeteket:
Adott egy 500 Gb-os merevlemez, amin van egy C, és egy D partíció. Előbbin, a C-n van az operációs rendszer, a D particiót adatok, fájlok tárolására használom. Na most a C partíció túl nagyra sikeredett annak idején, mikor a merevelemezt kettéparticionáltam. Közel egy év Win 7 haszálat után ráköttem, hogy fölöslegesen nagy lett.
Szeretném azt megcsinálni, hogy a C partícióból "átutalnék" X Gb-ot a D partíciónak.
Megnyitottam a Lemezkezelőt a vezérlőpulton keresztül, és a C meghajtó méretét zsugorítottam. "Kötet zsugorítása..." opció. Ezt meg is tette, létrejött egy "Nem lefoglalt" rész. Ezután mentem a D partícióra, hogy majd jól kiterjeszti nekem a felszabadított helyre.
De nem, a "partíció kiterjesztése.." opció inaktív. Csak a már csökkentett C particiót engedné újra kiterjeszteni.
Tehát azt szeretném,hogy a c partició méretét csökkenteni, és a felszabadult helyet a D-nek átadni adatvesztés nélkül.
Tudnátok segíteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!