Szeretnék tudni pár dolgot a Bamboo Pen and Touch digitális rajztábláról? Kérdések lejjebb.
1. Mik a funkciói?
2. Hol érdemes megvenni?
3. Összekarcolódik, elkopik egy idő után, ha sokat rajzolok a ceruzával?
4. Érdemes megvenni, ha nem tudok profin rajzolni, de azért szeretek rajzolgatni?
5. Nagyon nehéz használni?
6. Van rajta magyar menü?
7. Szívesen használod, szereted?
Plusz írd le légyszi a fontosabb tudnivalókat, amiket kihagytam.
Köszi! :)
Nem olyan rég, kb 1 éve vettem egyet, szóval megpróbálok válaszolni.
1. Amiket reklámoznak, igazából ugye lehet tollal és "kézzel" is használni. Mindenhogy lehet állítani a hozzá adott cuccokkal. (Kicsit ezt a kérdést pontosíthatnád.)
2. Én konkrétan egy MediaMarktban vettem, de árgépen nézz utána, hogy hol olcsó esetleg. [link]
3. A ceruza hegye nekem eléggé kopik, karcok nincsenek viszont. (Van csere hegy és szerintem kicsit én is túl erősen rányomom, de hosszabb hegy élettartamot vártam kicsit.)
4. Én sem tudok profin, de jól el-el szórakozgatok vele.
Kicsit szokni kell. (Sajnos mostanában keveset használom, illetve a "touch" részét fölöslegesnek érzem, egérrel jobb netezni... :) )
5. Könnyű, csak picit meg kell szokni.
6. Nagyon menüje sincs, összesen van rajta 4 gomb.. :)
A beállítások panelen nem néztem, hogy van-e magyar, de ha nincs is a leírásában tuti van.
7. Szeretem, meg szívesen használom, csak mostanában ritkán rajzolok. :)
Amúgy ennek a programnak a használata különösen tetszett vele: [link] :)
Legalább kipróbálni ajánlom! (Van egy ingyenes alternatívája is!)
Az első lényegében jól leírt mindent.
Bárhol tudod használni, hiszen ez lényegében egérként működik. Tehát például tudod használni netezéshez is.
Nem vagyok benne, hogy a nyomás és dőlésérzékenység teljes mértékben fog működni Gimp-ben, használj Photoshop-ot, abban biztos jó lesz.
Egyébként a Gimp és a PS sem rajzoló program, úgyhogy ha rajzolni szeretnél akkor Corel Paint-et próbáld meg.
Nekem Intous-om (A4) van és nagyon szeretem.
Gimp-el tökéletesen működik. :)
De azzal rajzolni annyira tényleg nem lehet szépen, mert nem arra van. :)
Én májusban kaptam anno ilyen rajztáblát, akkor én is leírom a tapasztalataimat.
1. A táblán 4 gomb van, a tollon kettő, a touchot én azért szeretem használni, egy gomb be és gyorsan el tudom vinni a képet vagy ráközelíteni. Forgatni elvileg lehetne, gyakorlatilag én photoshoppot használok, és ott nem lehet :(
2. Én Extreme Digital-ban vettem de utólag nézve ott picit drágább mint máshol, mindenképpen nézz körül!
3. Személy szerint május óta a gyárilag beletett hegyet használom még :DDD A tábla viszont hajszálnyira karcolódik, de problémát nem okoz. Van még 3 póthegy, én azért spórolok vele, 1 új hegy kb 5000 ft....
4. Lehet hogy egy olcsóbb bambooval is beérnéd akkor. Nagyon jó ez is, de ha csak rajzolgatsz, talán egy sima penessel jobban kijössz. :)
5. Egyáltalán nem. Az elején be kell állítani a te kezedre, a rajzprogramban úgy ahogy te szeretnél vele dolgozni és csak hozzá kell szokni.
6. Tudtommal nincs. :/ De nem vészes a menü nyelvezete.
7. Imádom! Bár most vannak vele problémák (valamiért nem érzékeli a nyomáskülönbséget, meg időnként a tollat), de míg garanciális visszaviszem megcsináltatni. Amúgy nagyon jó vele dolgozni, mindegy hogy mit csak rajzolni, rajzolni.... :D
Hogy azt kézzel nem lehet taperolni. :)
Ennyi az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!