Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi okozhatja azt, hogy a...

Mi okozhatja azt, hogy a laptopunkban kb 2 havonta tönkre megy a winchester? (lent)

Figyelt kérdés

illetve adathordozónak jó a winchester csak az op rendszert nem viszi. nem töltögetünk le rajta semmit. facebook-ot használjuk rajta meg az msn-t. Win 7 van rajta, de a másik 2 lapin XP (legális) volt.

Másik két laptop is így ment tönkre.

2012. febr. 21. 16:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Vírusírtó van?
2012. febr. 21. 16:24
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom hogy használjátok, de:

Amikor a gép megy, nincsenek a szellőzőnyílások eltakarva? Ez komoly túlmelegedést okozhat. Ha pl ágyban, ölben használod a gépet, jó esélyed van erre. Használd asztalon, egyenes felületen.

Továbbá a gép egyetlen mozgó alkatrésze a hűtőventilátoron túl a merevlemez. Ha mozgatod a gépet, ölbe veszed, stb, megsérülhet a lemez, mert hozzáérhet az olvasó/írófej a koronghoz pörgés közben. A merevlemezek nagyon érzékenyek a mozgatásra.

Ismétlem, nem tudom miként használjátok a laptopot, így leírtam az eshetőségeket. Persze lehet szoftveres eredetű is a probléma.

2012. febr. 21. 16:32
 3/5 A kérdező kommentje:
Előző winchesternél volt vírus írtó a gépen, akkor 1 hónap után elszállt. lefagy kékháttér-fehér betűk kikapcsolod és mire újraindítod nem indul el hanem fekete alapon fehér betűk.
2012. febr. 21. 16:33
 4/5 A kérdező kommentje:
Mindig asztalon van, nem mozgatjuk. max lehajtjuk a tetejét és ennyi, nincs benne aksi, ezért mindig hálózatról megy, nem nagyon lehet így mozgatni :D
2012. febr. 21. 16:34
 5/5 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező. A kékhalál legtöbbször valami súlyos hibára enged utalni. Én túlmelegedésre gyanakodnék első sorban. Az de lehet memória hiba is. Ritka, hogy 2 havonta tönkremegy csak úgy egy alkatrész. :) Lehet nem is a merevlemezzel van gond? De csak tipp.
2012. febr. 21. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!