Hogyan tudok '. rar'-os fájlból '. avi'-sat csinálni?
Tök analfabéta vagyok, úgyhogy légyszi kíméletesen, és érthetően, OK?!:)
Egy filmről lenne szó egyébként, ami sehol nincs fenn .avi-s formátumban..:(
Úgyhogy most töltöm a .rar-osokat, de nem csak gépen szeretném megnézni, és a dvd lejátszónkk csak avi-sokat játszik le.
A .avi egy olyan formátum, ami valójában egy videó. Eddig OK.
A .rar pedig egy olyan fájl, ami ennél egy kicsit összetettebb. Ezen a fájlon belül még vannak más fájlok is, mert a .rar egy tömörített fájl (legalábbis én így hívom). Ezt úgy csinálják, hogy akármilyen fájlokat belehúznak egy programba, és csinál belőlük 1 db .rar fájlt.
Ha megvan ez a program a gépeden, ki tudod csomagolni ezt a fájlt, és már az (is) lesz a gépeden, ami ebben a .rar fájlban volt benne.
Ennek a programnak az a neve, hogy WinRar. Nem tudom, hogy honnan tudod letölteni, ezt majd az okosak megmondják. Ha letöltötted a programot, és fel is telepíted hogy működni tudjon, aztán megnyitod a programot, a bal felső sarokban lesz egy nagy gomb, az van rá írva, hogy "Hozzáad". Ha erre rákattintasz, ki lehet választani a .rar fájlokat a gépedről a "tallóz" gomb segítségével, ha kiválasztottad (lehet hogy egyszerre csak egyet lehet), rákattintasz az "OK" gombra. Ha megvan, megnyomod a "Kibontás ide" gombot, itt meg azt lehet kiválasztani, hogy melyik mappába bontsa ki a .rar fájlt.
Sok szerencsét, majd írj, ha nem sikerült ;)
legjobb lenne ha megkérnél valakit mutassa meg mert ezt innen nagyon nehéz lesz ha ennyire nem értesz még hozzá.
A rar formátum azt jelenti hogy valamit belecsomagoltak. a program feldarabolta és részekre osztotta. Ezt helymegtakarításra és az interneten történő könnyebb mozgatás miatt teszik. Az avi kiterjesztésed benne van a rarban. Egy kicsomagoló programmal például winrar ral tudod kicsomagolni. ha kicsomagoltad utána tudod majd kiírni hogy lássa a lejátszód. ha ténylegesen dvd formátumot szeretnél nézni ahhoz még egy csavart kell alkalmaznod. Egy virtuális meghajtót kell létrehoznod amit pl a daemon tools segítségével tudsz majd véghezvinni, de ezt tényleg meg kell hogy mutassák.
[OFF]Bocsi, most egy kicsit OFFolok.
Kedves második válaszoló, miért kell a Daemoon Tools? Nekem mindig sikerülnek az ilyen dolgok Daemoon Tools használata nélkül is. Azt sem tudom, hogy mikor használtam utoljára.
[/OFF]
Addig sikerült, hogy tallózok és megtalálom a fájlom, de utána 'Mentés' választási lehetőséget ad,le OK-zom és utána ezt írja ki: Nem jelölt ki semmit, fájlokat kell kijelölnie a hozzáadáshoz.
Ez így tényleg elég bonyolult..
Most meg ezt: WinRar Diagnosztikai üzenetek
! Nem hozható lére WinRAR.rar
! A hozzáférés megtagadva.
? <:(
...azt hiszem erről a filmről lemondhatok... :(
..se online.. se számomra letölthető formátum...:(
már régóta vártam, hogy valahol fent legyen...
Azért köszi mindenkinek a nagyon gyors segítségeket!
A gépem se játssza le...
Szuper!
????????
Megnyitod az első rar fájlt.
Az avit amit benne találsz, kihúzod az asztalra.
Ennyi.
Öszintén nem értem az elöttem szólókat!!
Egyik sem írta,hogy töltsd le a WinRaR-t innen letöltheted
[link] Ha már felszerelted a gépedre akkor arra a mappára kattints amiben a kibontandó fájl van jobb klikk ott feljön egy kis lap,válaszd a kibontás ide opciot.És kibontja a rar fájlt AVI-ba.Ennyi az egész!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!