Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Guruk! Zsenik! Erre mi lehet...

Guruk! Zsenik! Erre mi lehet a megoldás?

Figyelt kérdés

van egy laptopom,és egy problémám.probléma az,hogy lassú.de csak akkor ha töltőn van.márpedig muszáj mindig töltőn lennie,mert egyszerűen nem tölti fel az akksit 3%nál tovább.próbáltam úgyis,hogy nincs bent akku,akkoris lassú...egy jutyúb videót nem tud normálisan lejátszani,pedig előtte hdben vitte.....nemtudom hol lehet összefüggés a töltő és a gyorsaság közt...

és akkor még egy kérdés:

hogy tudok több laptopot összekötni? elég router+kábelek? vagy nem megoldható szimplán wifin keresztül? játszani szeretnénk...:D

2012. febr. 9. 14:13
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Összekötés: wifin keresztül is lehet csatlakozni, ez ugyanolyan hálókárytának számít, mint az ethernet csatlakozó. Windowsknál kell hozzá wifi router is.
2012. febr. 9. 14:24
 2/19 A kérdező kommentje:
lanhálózatot akarunk létrehozni.nem lehet az egyik laptoppal valami hotspotot létrehozni,hogy a többi lássa és tudjon csatlakozni?
2012. febr. 9. 14:33
 3/19 anonim ***** válasza:

Úgy tudom, javítsatok ki, ha tévedek, de Windows alatt nem lehet AP-ként üzemeltetni a wifi kártyát, ezért is hangsúlyoztam ki :)

Linuxos klienst már lehet így konfigurálni.

2012. febr. 9. 14:35
 4/19 legendavagyok01 ***** válasza:

Mivel én nem játszok, passz, hogy van-e valami különleges elvárás, de wifi-vel rendelkező eszközöket lehet hálózatba kötni, vagy eszközöket/mappákat/internetet megosztani minden kábel nélkül. Ad-hoc hálózatot kell kialakítani. Lásd pl.:

[link]

Bár egy switch (vagy ha van router, az is jó) és a néhány kábel ára sem verne földhöz senkit.

A kérdés első részéhez: hány éves az akksi? Egyik-napról a másikra történt, hogy nem tölt fel?

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2012. febr. 9. 15:09
 5/19 anonim ***** válasza:

Huppsz, az adhocról el is feledkeztem, mentégemre, hogy XP-n nőttem fel, ott még nem volt ilyen :)

Windows 7-től valóban van ilyenlehetőség, sorry!

2012. febr. 9. 15:14
 6/19 legendavagyok01 ***** válasza:

XP-n is lehet. :)

[link]

2012. febr. 9. 15:26
 7/19 anonim ***** válasza:
Ehh, pontozzatok le :D
2012. febr. 9. 15:28
 8/19 A kérdező kommentje:

van olyan laptop,amin win7 van,és van amin xp...elvileg működne így is,nem?

nemtudom mikori az akksija...:S

de úgy volt az egész,hogy ugye akku nélkül töltőről használtam,és elkezdett szarakodni töltő...gondolom valami csatlakozási gond lehetett,mert néha kikapcsolt,és meg kellett piszkálni a csatinál.amikor ez a gond előjött,akkor lassult be a laptop.aztán beleraktam az akkut,hogyha megint nem kapna áramot,akkor ne kapcsoljon ki. aztán utána valamikor akartam használni töltő nélkül,és akkor tűnt fel,hogy nincs feltöltve...próbáltam tölteni,de sikertelenül:S

töltővel lehet a gond,nemde?

egyébként egy hp laptopról van szó.

2012. febr. 9. 18:19
 9/19 legendavagyok01 ***** válasza:

Az elméletileg mindegy, hogy milyen oprendszer van a gépen.

..

Valószínűleg a töltővel van valami, nyilván kiderülne, ha egy másikkal ki lenne próbálva.

Az akksinál az érdekes, hogy meddig volt használaton kívül. Ha teljesen lemerülve sokáig, akkor akár túl is merülhetett, ami a li-ion akksik egyik ellensége, és nem biztos, hogy vissza lehet hozni, főleg ha a töltő is vacakol.

Nekem is volt hasonló, mikor a gyári akksi helyett nagyobb kapacitásút vettem, és "elfelejtkeztem az eredetiről". Amikor pedig elővettem, ki- be rakosgattam, miért nem tölt, míg egyszer csak egy több órás töltőn használat közben csak meggondolta magát, és töltődni kezdett.

2012. febr. 9. 18:49
 10/19 A kérdező kommentje:

igazából az akksi az lényegtelen...most próbálok szerezni másik töltőt,hátha...

ugyanilyennel kéne megpróbálni,vagy elég ha ugyanolyan a csati,és ugyanannyi watt?

2012. febr. 9. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!