Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért utálják azokat, akiknek...

Miért utálják azokat, akiknek a számítógép a hobbijuk, "kockák"?

Figyelt kérdés
Manapság már a számítógéphez érteni szégyen,de myvipen a xd-ézni nagyon menő.Miért?
2009. máj. 29. 15:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

teljesen egyetértek

talán irigységből csinálják ezt vagy mert buli pia cigi drog(vagy vmi más ami szerintük menő) helyett te otthon ülsz és gépezel.

2009. máj. 29. 15:44
 2/9 anonim ***** válasza:
98%
Én nem utálok senkit azért, mert ért a számítógéphez, vagy ez a hobbijuk. Csak sajnos megfigyelhető, hogy sokan a "kockák" közül nem tudnak normális társasági életet élni, nincsen párkapcsolatuk, és egyre kevesebb a barátjuk, vagy aki van, az is virtuális barát. És ezért nem utálom őket, csak sajnálom, hogy a számítógép "elveszi" tőlük az életet. Sajnos az én testvérem is így járt. Ma már egy barátja sincsen, és egyedül van, csak a gép létezik neki. Alapból nem tartom rossz dolognak a számítástechnika vívmányait, meg lány létemre én szerettem és szeretek is játszani jó pár játékon (nem Sims-re gondolok, hanem Call of Duty, Diablo, Half life stb...), de én tudom, hogy hol a határ. Mikortól káros már ez az egész. És azok közül, akik értenek a gépekhez, sokan csak ahhoz értenek, és tényleg nem tudnak nélküle élni, és sokan játékfüggők közülük. Persze vannak kivételek, de például az iskolánkban a rendszergazda (családapa), is rendesen tolja a játékokat, és ha ne adja Isten játék közben zavarjuk meg, hogy valamelyik teremben gond van, hát nem kicsit ideges, és nem is rejti véka alá. De tényleg vannak kivételek, akik megtalálják az egyensúlyt, és a gép mellett rendes életet is tudnak élni, csak sajnos ők vannak kevesebben.
2009. máj. 29. 15:45
 3/9 anonim válasza:
81%
Nem hiszem, hogy utálják, de aki sokat foglalkozik gépekkel, az előbb-utóbb elkezd gépül gondolkodni és élni, az meg elég lelombozó. Gondolom, érted:)
2009. máj. 29. 15:46
 4/9 A kérdező kommentje:

Kocka alatt most nem azokra a jatekfüggőkre gondoltam,akik képesek éhenhalni a játék miatt,bizony erre is volt már példa.Az sem biztos,hogy valakitől elveszi a gép az életét,valaki pont ugyanilyen társasági élettől "félő" tud lenni gép nélkül is.Köszönöm a válaszokat,de eddig sajnos pont az réteg válaszolt,akivel egyetértek nagyjából :)

Az ideges pajtagazdik megértéséhez pedig egy kis vicces iromány: [link]

kicsit hosszu,de kedvenc :)

2009. máj. 29. 15:58
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én nem utálom őket. Egy ilyen kockához már hozzá is mentem és már kis kocka is van. :-) De komolyra fordítva a szót, én mindenkit nagyon tisztelek, aki valami olyanban jó, amihez én nem értek. És a géppel is így vagyok. Anno, mikor a férjem beállította a routert, az egy kisebb fajta csoda volt a számomra.
2009. máj. 29. 18:00
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Mint azon réteg tagja(informatikus vagyok, rendszergazda és programozó, nem egy gépem van otthon, stb), akiről a krédés szól, én azt veszem észre, hogy nem utálnak.

Sőt, nagyon is szeretnek, több éves párkapcsolatom van, rengeteg barátom, és sokat járok el otthonról, hogy velük lehessek

Ez az egész "akik informatikus, az egy sociális nulla" egy, leginkább amerikából elterjedt, sztereótípia.

Igaz, van valóság alapja, de mint minden szellemi munkának megvannak azon hátrányai, hogy a vele foglalkozó ember kicsit elvont lesz az átlag ember szemével nézve. Példának a Big Bang theory c. sorozatot hoznám fel, ott két fizikusról, és a női nemhez fűződő viszonyáról mesélnek.

De nem csak szellemmi, lehet fizikai munka, szakmunka, a munkamániás emberre jellemző dolgok akkor is fent állnak, mint egy informatikusnál, ha csak a munkának él

Az viszont tény, hogy a kocka szó olyan értelme, ami a mai magyar szóhasználatban elterjedt, leginkább a játékosokra irányúl, főleg a játékfüggősé betegeskedőkre. De nem az informatika/számítástechnika/számítógép hibája, hanem ez egy betegség, mint az alkohogbenlizmus. Ugyanolyan tüneteket produkál egy játékföggőis: szociális elszigetelődés, állandó hiányérzet, depresszió, stb, végül aggresszívitás.

Az informatikus is ember, és ugyan hibái vannak, mint a többi embernek, és ez a "kocka" szó egy egyszerű sztereótípia, ami beészkelte magát a köztudatba, és mint tudomány, az informatika fiatalnak számít, ezért félnek tőle, és inkább "lenézik".

2009. máj. 30. 20:55
 7/9 anonim ***** válasza:

Az angolban két szó is van a kockára, a nerd, és a geek. Nekem a nerd-ről jut eszembe egy szociálisan nulla, számítógépes játékok által életben tartott egyén, a geek-ről pedig egy olyan embert, aki ért az informatikához, esetleg az a szakmája, de attól azért nem fordult el a társadalomtól.

Magamat egyébként geek-kockának tartom, elsődleges érdeklődési köröm a számítógép, és ha úgy vesszük, minden olyan időmet, amikor nincs mást csinálni gépezéssel töltöm. De nem számítógépes játékokon való lógással, hanem internetezek, és az internetről például nagyon sokat tanultam már angolul(a rendes tanulás mellé), a számítógépről is sokat tanultam. De nem a sok gépezés miatt tartom magam kockának, hanem azért, mert úgy tervezem, a foglalkozásom is ez lesz. Sok embert ismerek, akik magukra aggatták a kocka jelzőt, mert folyamatosan wowoznak, vagy épp hajnalig myvipet nézegetnek. Ezekre inkább a nerd szó illene, bár igaz, hogy a szociális életük nekik is rendben van, sok barátjuk van, meg minden(valós barátok, nem netesek), de engem zavar, hogy a géphez nem értenek semmit, csak hogy hogy kell használni a myvipet, meg a wowot, és akkor ők tartják magukat kockának. Mifelénk nem annyira jellemző, hogy csak azért utáljanak valakit(engem), mert értene a számítógépekhez. Ahol utálják az ilyeneket, valószínűleg irigyek a tudásukra, és az intellektualizmusukra.

2009. júl. 24. 22:02
 8/9 anonim válasza:

oszinten en mar nem aza fajta vagyok aki szereti a kockakat. En lehet h csak hulye vagyok a ti szemetekben, de nekem megvan a velemenyem arrol, hogy ti olyan eletet tudtok elni ahol szinte egesz napokat pazaroltak, egy virtualis vilagra, akar programozas vagy egy jatek nekem mindegy, az a lenyeg, h ott ultok a gep elott es ott vagytok. Az "XD"-a myvipen sem kivetel, azoknak az embereknek sincs tul sok dolguk ha raernek "XD"-zni. Nekem ugyanis van egy osztalytarsam aki igencsak kocka. Egy srac aki tiszteletre melto, de elzarja magat a kulvilagtol es annak csodaitol. Nagyon, nagyon egeszsegtelen eletet el es nem tudni mikor lesz meg sulyosabb. Es ha pedig csak valamilyen szinten vagy kocka. Az is altalaban baj, mert, hogy nem mindenki erti azokat a kifejezeseket amelyekt ti igen es megis allandoan mondogatjatok. Remelem nincs harag, hisz csak ki fejtettem a velemenyem a te keresed szerint.

Fatercosta

2009. júl. 25. 23:57
 9/9 anonim válasza:

Mert az élet nem bitekböl áll. Hanem minden másból. A számítógép szolgáljon ki téged, és ne fordítva.

Ne értsd félre, én informatikát tanulok, értem is amit csinálok, még talán többet is. Régen programoztam is, értek mindenféle informatikai bigyóhoz, de mostanában inkább arrafelé hajlok, hogy szabadidömben elmegyek túrázni, vagy rendet rakok a garázsban ha nagyon rossz az idő. Próbálok minél kevesebb időt a számítógép elött tölteni. A szakmám ugyan informatikus lesz, szerintem jó szakember is leszek, de nem akarok majd naphosszat gép elött ülni.

És engem nem utálnak. Sok barátom van, és van életem. És igen, értek a számítógéphez, és nem myvipes XD-zés szinten.

Szóval ha a kacsa nem tud úszni, nem biztos hogy a víz a hülye.

2009. dec. 6. 00:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!