Hogyan tegyem fel újra az Ubuntut?
Figyelt kérdés
Windows volt a gépemen. Wubi segítségével feltettem az Ubuntut... a Windows helyére... Most újra szeretném installálni az Ubuntut. Hogyan lehetséges? Cd-ről nem tudok bootolni. (?) Pendriveról nem indul el. Mit tegyek?2012. jan. 22. 13:00
1/1 anonim válasza:
most akkor csak ubuntu van a gépen?
igazából alapvető, hogy legyen egy boot cd-d vagy pendrive-od (utóbbival én 5-ből 4-szer megszívom vmiért)
a bootolásnál beállítottad a biosban, hogy a cdről (vagy USBről) bootoljon először? amikor indul a gép, kiírja, hogy press (valami) to enter setup vagy to enter boot menu -> ha belépsz a biosba, ott a boot ordernél kell felvinni a cd-t mondjuk az elejére (ha cdről akarsz bootolni) és ha jó a cd, akkor bebootol a linux, utána gparted-del letakaríthatod a vinyót és fel tudod telepíteni
ha boot usb-t csinálsz, tapasztalat szerint azt az bootUSB készítőt használd, amit az ubuntu oldalán ajánlanak figyelj, hogy rendesen megcsinálja rajta a boot szektort (nekem a vírusirtó kavar be ebben néha)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!