Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Lehet vírus? Valamelyik nap...

Vesóka kérdése:

Lehet vírus? Valamelyik nap képet töltöttem fel a telefon mem. Kártyámról a facebookra USB kártyaolvasóval.

Figyelt kérdés
Mikor visszatettem a mem. Kártyát a telómba, azt vettem észre, hogy a telefonban lévő mappáim átneveződtek xy, négyszög, és egyéb fura jelekké. Egy csomó képem eltűnt a telómról. Lehet vírus? Ötlet?
2012. jan. 21. 21:24
 1/8 anonim ***** válasza:
szoktál ékezetesen fájlokat menteni? akkor csinálják ezt általában az oprendszerek...
2012. jan. 21. 21:50
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen szoktam,a telóra is és a gépre is ékezetes betűkkel fájlokat,mappákat elmenteni. Vissza lehet valahogy állítani a képeket a tel.mem. kártyára? A gép azt írja ki,ha meg akarom nyitni a mappát,hogy: A fájlnév, a könyvtárnév vagy a kötetcimke szintaxisa nem megfelelő.
2012. jan. 21. 22:02
 3/8 anonim ***** válasza:

pontosan az a probléma, hogy ékezetesen mentesz.. ugye a számítástechnika alapvetően az angol, ha mentesz magyar ékezetekkel, előfordulhat, hogy egy ideig nem lesz gond vele, de ha egy ilyen történik, akkor buktad a fájlokat.. első körben próbáld meg azt, hogy a fájlokat a könyvtárban és a könyvtárt átnevezed csak az angol abc betűit tartalmazó karakterekre, ne legyen benne semmilyen speciális karakter, úgy még a meglévőket meg tudod menteni...

ilyen esetben a winchestereknél szokott segíteni, ha ilyen fájlvisszaállító programot futtatsz végig rajta, csak ugye ezek a memóriák kicsit más módon működnek...

szerintem először mentsd, ami menthető, nevezz át mindent, ahogy mondtam a gépen keresztül és másold fel utána őket a gépre, mennie kell.. utána próbálkozhatsz vmilyen fájlvisszaállítóval, egy próbát megér..

2012. jan. 21. 22:06
 4/8 A kérdező kommentje:

Ezek a file-ok/mappák egy tel.mem.kártyán vannak. (Sony Ericcson) A file név módosítása után hiába okézom le a változtatást,nem engedélyezi és ugyan azt a nevet adja Neki. :(

Megnéztem a mappák információját. File-ok száma: 0 Mappa mérete: 0

Szerintem buktam a képeket a telóban,csak nem értem mi okozta. Azért kösz.

2012. jan. 21. 22:19
 5/8 anonim ***** válasza:

mint mondtam, az okozta, hogy ékezetesen mentesz.. vannak olyan programok, amelyek sajnos nem annyira tudják az ékezetes karaktereket értelmezni az adott adattárolón és ha vmelyik valamilyen okból kicsit belenyúl, akkor ilyen krikszkrakszok jelennek meg az ékezetek helyén, ami már több, mint gyanús, hiszen a többi betű a helyén van, csak az ékezetes karakterek helyén lettek 3szögek, meg hasonló furcsa karakterek.. ha androidos telefonod van, azon egy módosított linux fut, pontosan ezt szokta csinálni ezekkel a fájlokkal...

a fájlokat amúgy gépen kéne átnevezni és nem a telefonon.. ezek a mem.kártyán vannak vagy a telefon memóriájában?

2012. jan. 21. 22:25
 6/8 anonim ***** válasza:
hülye kérdés volt, a mem.kártyán vannak a fájlok, tehát vissza kéne tenni a gépbe és átnevezni, átmásolni őket gépre, majd visszatenni őket ékezetek nélkül és menni fog..
2012. jan. 21. 22:27
 7/8 A kérdező kommentje:

Sajna már a gépen sem engedi átnevezni a mappát.

...sőt! Már a törlést sem engedélyezi.

2012. jan. 21. 23:14
 8/8 anonim ***** válasza:
akkor sajnos ennyit lehetett.. próbáld meg esetleg még formázás előtt a fájlvisszaállító programot, ha nem megy, akkor formázás és ha ékezetek nélkül fogsz menteni, akkor nem lesz ilyen gond ezek után...
2012. jan. 22. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!