Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Vszeg a winyóm kapcsolódik le...

Vszeg a winyóm kapcsolódik le a gépről v nem tom pontosan mi a gond, de gyakran elveszti annak érzékelését a gépem, mit tudnék ezellen tenni?

Figyelt kérdés
2012. jan. 16. 09:54
 1/9 anonim ***** válasza:
Első körben tölts egy HDD Sentinelt, tedd fel, nézd meg mit ír ki, másold be ide, utána meg tudom mondani 90%-os pontossággal, most úgy kb 20 dolgot tudnék felsorolni amitől lehet.
2012. jan. 16. 09:59
 2/9 lordsithlord ***** válasza:

Csatlakoznék az elötem szólóhoz: első körben HDD Sentinel.

Viszont ha az nem talál hibát, akkor kapásból cserélném a tápot a gépben, mert tipikus táphibának néz ki így látatlanban.

2012. jan. 16. 10:05
 3/9 anonim ***** válasza:
Látatlanban, adatkábel, táp, döglődő alaplapi vezérlő, döglődő merevlemez, kicsúszott csatlakozó, soroljam? :D
2012. jan. 16. 10:08
 4/9 lordsithlord ***** válasza:

A döglődő vezérlőt kizárnám, 12 éves informatikus pályafutásom során nem nagyon találkoztam olyannal, hogy a vezérlő hibájából hirtelen elvész, bár elvileg valóban megeshet.

Valóban lehet lecsúszott kábel is, bár ott meg inkább az a jellemző, hogy el se indul, nem pedig menet közben áll le, illetve ha egyszer lecsúszott, akkor az el se indul legközelebb.

2012. jan. 16. 10:16
 5/9 anonim ***** válasza:
Én 10 év alatt találkoztam már mindkettővel, újdonság volt nekem is, nem gondoltam volna. Viszont mivel a falusi ember okos láttam már CO-val bepöttyözött merevlemezt is. :D
2012. jan. 16. 10:18
 6/9 A kérdező kommentje:

Hát, amit kiírt annak alapján már úgy látom könnyen fel lehet mérni a dolgokat :S

HDD Sentinel: A lemez felületén található 64 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.

A szektorok javításának számából ítélve a lemez állapota több lépcsőben romlott.

Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.

A merevlemez PIO üzemmódban dolgozik, mely csökkenti a teljesítményt. Javasolt a kábel ellenőrzése, esetleges cseréje vagy a konfiguráció módosítása.

Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.

Teljesítmény: 50%

Kondíció: 25%

2012. jan. 16. 22:27
 7/9 lordsithlord ***** válasza:
Ez így csak annyit mutat, hogy a lemezed is sérült, mikor lekapcsolódott. Ez általában akkor történik, ha a tápszolgáltatása áll le, mert olyankor a vinyó nem tudja a fejet parkoló állásba tenni, így az ráereszkedik a lemezfelületre és megsérti azt.
2012. jan. 16. 23:48
 8/9 A kérdező kommentje:
Akk most tulajdonképpen minél előbb kéne cserélnem a tápot a winyót, meg a csatlakozóikat is igaz?
2012. jan. 17. 08:22
 9/9 anonim ***** válasza:
Viszont a PIO üzemmód vagy kábel, vagy beállítás hibát is valószínűsít, tápot mindenképpen érdemes lenne cserélni ahogy a kolléga is mondta, plusz a kábelt is, hadd tippeljek: codegen tápod van?
2012. jan. 17. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!