Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mit csináljak, hogy a jelszava...

Mit csináljak, hogy a jelszavakat ne törjék fel? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Szóval a gépen megváltoztattam egy pár jelszót, mert korlátozni akartam néhány családtagom géphasználatát, és feltörték. Pedig a jelszavakban volt kis és nagybetű és szám is és nem is voltak egyszerűek. mit csináljak, hogy ne tudják feltörni? Kívülről bele tudnak piszkálni?
2012. jan. 13. 19:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

A windows-ban kiskapu van hagyva arra az esetre, ha elfelejtenéd a jelszót. Lehet bármilyen bonyolult vagy hosszú, ha simán felül lehet írni vagy megkerülni a megadást.

Találj más módszert a korlátozásra.

2012. jan. 13. 19:33
 2/16 A kérdező kommentje:
és mit tudsz javasolni?
2012. jan. 13. 19:39
 3/16 anonim ***** válasza:
BIOS-jelszó, azt csak akkor tudják feltörni ha kiveszik az alaplapi akkut.
2012. jan. 13. 19:44
 4/16 anonim ***** válasza:

Én is utóbbira gondolok, nem jelszótörésre. Ha erős volt a jelszava, akkor erre kifejlesztett szoftver is elég soká elmolyol vele, nem úgy mint a filmekben.

Kedve kérdező! Valóban erős volt az a jelszó?

Legyen a neved mondjuk Gipsz Jakab (szegény, állandóan csuklik), s születtél mondjuk 1996-ban.

Erős ez a jelszó: 19_Jakab-giPsz_96.

Tulajdonképpen több tekintetben megfelel. Van benne, szám, írásjel, kis- és nagybetű is. Igaz ismétlődő karakter kettő is van benne, ez gyengíti.

De ugyanakkor sokkal gyengébb mint ez: J9g1_6akasz-9P1_bi

2012. jan. 13. 19:45
 5/16 A kérdező kommentje:
hát naptárból nézegettem neveket és random ráböktem egy névre pl ábrahám és összekevertem a betűket, meg az egyik kis a másik nagy betűvel írtam és a számot meg közé raktam.
2012. jan. 13. 19:48
 6/16 anonim ***** válasza:
BIOS-jelszzóhoz: nem tudom, mi mi a helyzet, de legalábbis régebben a BIOS-hoz is volt egy szervizes jelszó, ráadásképpen nem egyedi. Mondjuk, hasra ütve: masteradmin. Arra jó, hogy a szervizes hozzá tudjon férni, ha a kedves júzer-lúzer kizárta magát, vagy elfeledte oldani műhelybe adás előtt.
2012. jan. 13. 19:49
 7/16 A kérdező kommentje:
az alaplapi aksit laptopnál is ki lehet venni vagy ez csak pc-n működik?
2012. jan. 13. 19:49
 8/16 anonim ***** válasza:
Én annak a lehetőségét se vetném el, hogy esetleg keylogger van a gépen.
2012. jan. 13. 19:52
 9/16 anonim ***** válasza:

Nincs mesterjelszó,illetve laptopoknál szériaszám alapján van, de ahhoz jó eséllyel nem fog hozzájutni, normál gépeknél meg CMOS reset után törlődik.

Laptopnál bontás nélkül nem tudja kivenni az alaplapi akksit, mivel általában a billentyúzet vagy a palmrest alatt van.

2012. jan. 13. 19:52
 10/16 A kérdező kommentje:
hát úgy piszkáltak bele a gépbe, hogy az acount le volt zárolva. a többi jelszót meg elvileg nem tudták. se az adminét, se egyik felhasználóét se, de kívülről, aki a gépet csinálja az bele tud mászni(de szerintem ahhoz is be kell jelentkezni vmelyik fiókba nem tudom). ő tudott valamit buherálni?
2012. jan. 13. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!