Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Egy A4es oldalra legalább 4...

Egy A4es oldalra legalább 4 db oldalt szeretnék nyomtattatni, kicsinyítve. Tudtok olyan programot amivel ezt megtudom csinálni gyorsan és nagy mennyiségben? 4000 oldalnyi pdf fájlt kellene kinyomtattatnom.

Figyelt kérdés
A nyomdász azt mondta hogy a gépével nem tudja megoldani azt hogy egy lapra legalább 4 oldalnyit kitudjon nyomtatni. Érettségi feladatsorokat szeretnék kinyomtatni hogy tudjak megfelelően felkészülni. Szóval óriási mennyiségben kellene átszerkesztenem külön-külön worddel. Remélem tudtok minnél előbb segíteni... Előre is köszönöm segítségeiteket! :)

2012. jan. 13. 18:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Adobe reader-ben nyomtatás beállításaiban van olyan, hogy egy lapra több oldal :)
2012. jan. 13. 18:21
 2/5 anonim ***** válasza:

Lusta a pali, vagy szimplán hülye....

A nyomtatásnál ki lehet választani, hogy 1-2-4-6...-ot egy oldalra.

Amikor a nyomtatásra mész (vagy Ctrl+P), akkor ott lehet mindenféle dolgokat beállítani, például az is, hogy hány oldalt szeretnél 1 oldalra nyomtatni.

Magától a megfelelőre fogja méretezni.

2012. jan. 13. 18:22
 3/5 anonim ***** válasza:

Ilyet az Acrobat Reader is tud. 9.5.0 (magyar) van nekem fent. Ebben:

Nyomtatásra rányomsz, feljön a nyomtatási ablak. Bal oldalt kb az ablak 2/3-ánál van az Oldalkezelés tömb, azon belül egy lenyitható lista, amiben az alapértelmezés az, hogy "Zsugorítás a nyomtatható területhez". Ha ezt lenyitod, van egy olyan opció, hogy "Laponként több oldal" Utána alatta máris beállíthatod, hogy mennyit tennél ki egy oldalra (pl 2x2 -> 2 sor, 2 oszlop).

Ezt tuti, hogy tudja régebbi és újab Acrobat Reader is, legfeljebb nem pontosan így vannak a szövegek.

2012. jan. 13. 18:24
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. De sajnos nem én nyomtatnám ki hanem alapból úgy kéne elvinnem a nyomdászhoz hogy már semmit se kelljen neki beállítani. Mert ő szerinte ez már ,,szerkesztés" és bele kellene nyúlnia.. :S szóval valami olyasmi kellene ami olyan fájlokat csinál, konvertál amin egy íven 4 oldalnyi szöveg van. Megpróbálkoztam az adobevel de nagyon úgy tűnik hogy csak prn-né tudja átkonvertálni. Sajnos abban meg nem vagyok biztos hogy ezt tudná is kezelni a nyomdász. Szóval tényleg köszönöm, hogy próbálkoztok segíteni de valami más ötletre lenne szükségem.
2012. jan. 14. 19:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Akkor kell neked egy "pdf nyomtató", ajánlom a CutePDF nevűt (de van többféle is). Feltelepíted, kinyomtatod Acrobat Readerből ahogy írtam, de előtte kiválasztod nyomtatónak a CutePDF writert, és az új PDF-et elmented magadnak valahová, és ezt adod oda a nyomdába.
2012. jan. 14. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!