Újratelepítéskor megmaradnak a régi dokumentumaim?
Lassan 2 éves a laptopom és kicsit be van már lassulva...Azt hallottam, hogy nem árt ilyen időközönként újratelepíteni. Én nagyon nem vagyok számítástechnikai zseni, bocsi, ha túl szőkenős a kérdés: újratelepítés után megmaradnak a régi dolgaim? Rengeteg dokumentum, fénykép stb van a gépen és eléggé macerás lenne ezt mind lementeni, majd visszapakolni. :(
Amúgy mennyi időt vesz igénybe egy ilyen újratelepítés? (persze profival csináltatnám, nem én állnék neki :D)
Köszi! :)
Ha formázod akkor nem.
Az idő meg attól függ hogy milyen az oprendszer. A Windóz XP kb 1 óra, a 7 meg kicsit több...
Igen, ha formázod akkor elveszik minden. Újratelepítésnél pedig érdemes formázni.
Ments le minden előtte.
XP: 2 órát lazán számolhatsz mire minden driver és egy-két alap program felmegy
WIN7: valamivel gyorsabb
A másik meg az, hogy a frissen telepített gépről kell egy image fájlt készíteni (én Norton Gostot használok, de mási is jó), arról az újrahúzás sokkal kevesebb idő.
Akkor érdemes nekifogni, akkor fent van az oprendszer, a fontos programok mindegyike, be is lett állítgatva, ami kell. Nekem így az újrahúzás a bootlemezről indítástól a művelet végéig kb. 20 perc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!