Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mitől van ez a kékhalál?

Mitől van ez a kékhalál?

Figyelt kérdés

Normál esetben nincs. De ha játszok, akkor elég hamar fogja magát, bejön a bluedeath és újraindul a gép, mielőtt kiírhatnám, hogy mi a hiba oka. Egy hp compaq 6720s lapiról van szó, s windows xp fut rajta. Vista és Windows 7 alatt nem csinál ilyeneket. Videokártya: intel 965 GME 256mb-os integrált (legújabb driver fent van)

RAM: 2gb

Proci: intel centrino, 1.8ghz-es dual core

Nem tudom mitől lehet, de már nagyon idegesítő. Sims 3-nál is, és America\'s Army-nál is előjön, a többit most nem néztem, de gyanítom, hogy a többi játéknál is lenne ilyen spontán kékhalál. Ja, s még azt hozzá kell tennem, hogy egyik játék se akadozik, szépen fut mindkettő, és mégis. Egyszer csak konjec. Valaki légyszi segítsen, mert már tényleg nem tudom mi lehet a gond... :(

2009. máj. 25. 12:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos érdemi választ nem tudok adni, de nagyon érdekelnének az ötletek, mert nekem is ilyet csinál a gép, nekem Vistám van, és xp alatt nem csinálta.
2009. máj. 25. 12:16
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
egy másik xp vel nem fogja csinálni
2009. máj. 25. 12:19
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

előző vagyok :

leginkább ram vagy winyó hibára gondolok

más nem igen lehet

de egy másik xp valoszinü megoldaná a problémát :)

2009. máj. 25. 12:20
 4/13 A kérdező kommentje:

Na ez érdekes, mert nekem meg se Vista, se Windows 7 alatt nem jött elő, csak XP alatt, így nem tudom mi okozhatja. Gondoltam már túlmelegedésre is.

Ráadásul XP alatt még a RAM se fogyhat el, mert abból van dögivel :D A proci is elég erős. Nem értem egyszerűen. Am közben eszembe jutott, hogy ki is lehet kapcsolni az automatikus újraindítást, úgyhogy sztem belevetem magam a játékba, aztán meglátjuk mit ír ki hibának.

2009. máj. 25. 12:22
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Vezérlőpult, Rendszer, Speciális fülön az Indítás és helyreállításnál Beállítások gomb, Rendszerhiba résznél az Automatikus újraindítás elől vedd ki a pipát. Így nem fog automatikusan újraindulni, hanem megáll a BSoD-nél, látni fogod mi a hibaüzenet. De az IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL meg még néhány hiba túl általános és nehéz pontosan behatárolni. Próbálj másik XP-t, plána ha valami extrás, tört XP van fent (EE-k közül nem mind stabil).
2009. máj. 25. 12:46
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

C:\ Windows \ Minidump

aztán

[link]

2009. máj. 25. 16:25
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Vírusirtás nem kéne??
2009. máj. 25. 16:42
 8/13 A kérdező kommentje:

Nem, nem tört, teljesen eredeti az XP. Utolsó válaszoló: ennyire nem vagyok azért amatőr ;) Ezt csak azért mondom, mert úgy mondtad, mintha mindenki aki kérdez, sötét lenne az ilyesmikhez. No mindegy.

Ez a minidump édekesnek tűnő vmi, majd megnézem részletesebben is, csak most linuxról vagyok :)

2009. máj. 25. 19:16
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha eredeti windowsod van akkort is lehet valami kis hiba pl a lemezen magán vagy valamit nem olvas be rendessen

telepitésnél

de probáld ki egy másik rammal is

2009. máj. 26. 09:32
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

csak játékoknál csinálja?

normál modba nem?

2009. máj. 26. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!