Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Árt a gépnek ha folyamatosan...

Árt a gépnek ha folyamatosan be van kapcsolva?

Figyelt kérdés
Ha mondjuk pár napig nem kapcsolom ki, az árt valamit a gépnek, vagy számít valamit?
2012. jan. 7. 17:42
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Bár régi kérdés, de hátha valakit érdekel.

A régi laptopomat (középkategóriás gamer laptop) odaadtam a szüleimnek, hogy na. Nem az a régitípusúak, hogy úristen mi ez, hanem azok, akik játszanak rajta, filmeznek, tudják mit hogy kell.

A napokban szóltak hogy lassú, nem működik jól. Mondom semmi baj, ránézek, a saját laptopomat is magamnak tartom karban, nem nagy dolog.

Na!

Az a bizonyos odaadott laptopon anno futottak a játékok. Nem full grafon, de pl a 2014-es szériáig minden futott minimum közepes beállításon, van ami full grafon. Most? Nem, most még a youtube-ot is alig adja be.

Ahogy ránéztem első porbléma. Már maga a teteje is full poros volt. Nem, nem az a pici, hanem azon a szinten, hogy egy picit rárakom az ujjam és fekete lesz. A billentyűzet ragadt teljesen ahhoz képest, hogy másik billentyűzetet használnak rádugva. Az egész szintén ragadt. Bele sem mertem gondolni, hogy ha a teteje így néz ki, akkor milyen por lehet belül. Aztán megnéztem a belsejét is. KÉT hónapja nem volt kikapcsolva!! Az akksija (ami tökéletesen működött) már egyáltalán nem jelzi hogy lenne benne. Annyira tönkrement, hogy olyan, mintha benne sem lenne. A ventillátor egyáltalán nem működik, tropára ment. Egyedül egy rémes zúgást hallani, ami azt jelzi, hogy kínlódik.

De vajon meddig.

Szóval... Igen. Hiába mondtam el hónapokon keresztül minden héten, hogy igen, ezt ki kell kapcsolni. Igen, ha már a beljesét nem takarítja csak évi egyszer ismerőse legalább a tetejét szépen törölje át.

Nem! Most ott jár a laptop, hogy gyakorlatilag kuka az egész, mert kedves nevelő faterom tönkre vágta.

Aztán megkérdezte. Ha veszek egy új gépet a mostanit neki adom?

Gondolhatjátok mi volt a reakcióm. Szépen (pontosabban kiakadva) felvázoltam, hogy azért, hogy az egészet tönkrevágja azért biztos, hogy nem adom neki, inkább eladom valamennyiért és kész. Vegyen magának új gépet, és akkor talán megtanulja, hogy bizony ezt karban kell tartani ha tetszik, ha nem.

Mielőtt menne a felháborodás. Két éve a nevelőfaterom, alapjáraton sem vagyunk jóba, ez meg még rátett egy lapáttal. Szép nem szép dolog az a tipikus városi egyke, akit 40 éves koráig anyucika szoptatott.

Úgyhogy ja. Kapcsoljátok ki a gépet ha nem használjátok, takarítsátok. Semmi szükség arra, hogy akkor is menjen ha nem kell. Felesleges. Gondolom nem futtat mindenki rajta szervert, hogy nonstop futnia kelljen.

Aki pedig szervert futtat, az ilyet meg se kérdez.

Igen, árt a gépnek nem is kicsit!

2019. febr. 5. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!