Nem játszik le . Avi-t a DVD lejátszóm, mit csináljak?
Van egy CANON SX150 IS fényképezőm, 720p-ben tud videót csinálni, de .mov kiterjesztésben. Amit adtak hozzá programot azt feltelepítettem, és átkonvertáltam vele .avi-ba.
De nem játssza le a DVD lejátszó, csak hang hang van.
DVD lejátszó: Millenium MN9605 HDMI DVD Player
Szerintem valami Codec hiba lehet.
Mit csináljak hogy letudjam játszani?
Kedves kérdező!
AZ AVI csak egy tokozás, avagy tárolóformátum, azon bekül lehet több fajta kodek is használva mind a videó, mind az audiósávokhoz.
A fényképeződ valszeg MJPEG vagy h264 videókodeket használ valamilyen bugyuta, rossz minőségű hangformátum mellett, ráadásul a kép 720p, ami ugye már HD ezen felül Apple MOV tokozása van.
Na már most a legtöbb asztali DVD lejátszó viszont ha AVI tokozású filmet teszel elé, akkor DivX/Xvid kódolású filmre számít MP3 audió mellett és a legtöbb ilyen lejátszó más kódolással nem is igen boldogul.
Tehát a megoldás az, hogy Xvid/DivX formátumba konvertáld a videód, méghozzá csökkentett méretben, mondjuk 480p.
Ehhez az ajánlatom:
Freemake Video Converter
Íme egy kis segítség:
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Tegyél be a számítógépDVD meghajtódba egy olyan lemezt, amit lejátszik a DVDlejátszód. Tedd fel a linkelt programot és az megmondja, mivel van kódolva a film. A többit is ilyenre próbáld konvertálni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!