Melyik Blu-ray lejátszó viszi a külső meghajtót?
Karácsonyra kaptam egy rég áhított blu-ry lejátszót, de döbbenetemre csak a sima vágású USB- pendrive-ot viszi. A használatiban benne van, hogy hosszabítókábellel nem lehet összekötni USB-eszközt..
Fontos lenne, hogy egy olyan lejátszót találjak, amihez hozzá tudom kapcsolni a külső meghajtót, mert csak így tudnék lejátszani olyan filmeket, amiket csak blu-ray visz... (pl. MKV fájlt.)
Milyen az a sima vágású pendrive?
A hosszabbító kábelen nem a külső hdd 40 cm-es vezetékét értik, hanem a külön kapható 3-5 méteres usb hosszabbítókat.
Amúgy kipróbáltad, hogy működik-e?
Sima vágású pendrive alatt a hétköznapi pendrive-ot értem. Azt gond nélkül vizsi. De a HDD-hez van egy pár cm-es USb-kábel, hogy a géphez lehessen csatlakoztatni.
Amúgy természetesen kipróbáltam, és nem reagál rá.
Ezt nem sikerült kiderítenem, pedig már próbáltam. De nyilvánvalóan nem, ha nem sikerült elindítani.
Arra lennék kíváncsi, hogy van-e olyan lejátszó, ami viszi a HDD-t?
Ha elsősorban MKV fájlokhoz kell lejátszó, akkor vegyél valamilyen médialejátszót.
Pl. ilyet
Ezek gond nélkül beolvassák az ntfs fájlrendszerű külső HDD-ket és lejátsszák róla a FullHD-s videókat.
A mostani lejátszód valószínű, hogy csak a fat32-es fájlrendszert olvassa.
Annyit tudsz tenni, hogy leformázod a külső hdd-t fat32-re. Ennek az a hátránya, hogy a maximális fájlméret ~4GB. A legtöbb mkv videó ennél nagyobb ezért darabolni kell őket.
Ezzel le tudod formázni fat32-re a külső hdd-t:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!