Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Nagy nehezen megtaláltam hogy...

Nagy nehezen megtaláltam hogy kell telepíteni programokat Linuxra (csomagkezelő) viszont hol vannak az operációs rendszer fájlok és a partíciók? Mert itt olyan mintha egybe lenne minden!

Figyelt kérdés
Még kicsit fura az egész, és nincs ilyen hogy c vagy d meghajto semmi, még dvd meghajtot se találom sehol!
2011. dec. 25. 21:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szia mivel én nem tudok segíteni mert windows os dolgokat gyakoroltam be nem a linuxos dolgokat kiváncsi vagyok hogy most mennyi linux huszár fog válaszolni :)
2011. dec. 25. 21:30
 2/12 anonim ***** válasza:

A linux felépítése úgy néz ki, hogy van 1 filerendszer és a különböző lemezek, meghajtók ebbe kerülnek felcsatolásra.

Ennek egy hatalmas előnye, hogy bármit bárhova lehet kapcsolni!

A filerendszer gyökere a /-től indol.

A konfigurációs állományok általában a /etc alatt vannak, a futtatható fileok pedig a /bin-ben, a felhasználói cuccok pedig a /home/felhaszbáló név alatt.

A lemezmeghajtók általába a /mnt-be vagy a /media-ba kerülnek felcsatolásra.

Elsőre ez fura lehet, de amúgy összességében sokkal átgondoltabb és átláthatóbb, mint a Windowson!

[link]

A program telepítés pedig a csomagkezelővel gyerekjáték! :)

Milyen disztrót használsz?

2011. dec. 25. 21:47
 3/12 A kérdező kommentje:

hát windows sokkal átláthatóbb így elsőre semmit nem találok csomó program van azt se tudom mire:D sajátgép itt van elvártam volna hogy két meghajto köszönjön meg egy rom na mindegy meg kell szokni. Csomagkezelővel tényleg egyszerű, csak mire rájöttem:D

Most linux mint 11 van fennt de már frissitettem is

2011. dec. 25. 21:53
 4/12 lindmayer ***** válasza:
100%

a legelső parancs amit érdemes megtanulni aza mount, kinézete:

mount mit hova kapcsolók

példa:

mount /dev/sda3 /FILMEK

ebben az esetbe az sda3 partíciót(ez egy satás vinyón van) a /FILMEK helyre csatolja

a /dev-ben tárolja a különböző eszközöket

tipp: ha te hozol létre egy könyvtárat a gyökérben az legyen csupa nagy betű az átláthatóság érdekében

ez alapján bármilyen partíciót bárhova mountolhatod. ez egyébként megtalálható a windows alatt is, sőt a parancssorban a d meghajtóba nem is lehet belépni, csak evvel a mountolással érhető el a tartalma

egy iso fájl csatolása

mount mit hova -o loop

ez lehet hogy rendszergazdai üzemmódban kell elvégezni

tudom, hogy nem ezt kérdezted, de talán így könnyebben elboldogulsz majd

2011. dec. 25. 22:18
 5/12 anonim ***** válasza:

[link]

Tananyag Ubuntura:

[link]

2011. dec. 26. 00:49
 6/12 A kérdező kommentje:
Visszaraktam a jó öreg XP-t és olyan megkönnyebbülést érzek:D
2011. dec. 26. 01:38
 7/12 anonim ***** válasza:
Rosszul tetted. :P
2011. dec. 26. 01:45
 8/12 A kérdező kommentje:
Valahol én is tudom ezt...csak mire betanultam volna linuxos dolgokat meg a menüje alapból nem tetszett meg aztán könnyebb volt így tőle megválni. Tudom van többféle linux is, majd talán egyszer újra felrakom
2011. dec. 26. 02:16
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen ezért nem fog elterjedni a linux :(

és pont ezért mondható biztonságosnak......

Mondjuk én csináltam volna egy win és egy linux rendszert :)

2011. dec. 26. 10:36
 10/12 lindmayer ***** válasza:
100%

ne aggódj, el fog terjedi, csak idő kérdése

a szerverpiacon már egy jó ideje megelőzte a windowst( a microsoft is a szerverei egy jó részén linuxot használ)

2011. dec. 26. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!