Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Epson SX100as nyomtató miért...

Epson SX100as nyomtató miért kékesen nyomtatja ki a színeket ha fényképet nyomtatok?

Figyelt kérdés
Valami beállítás lehet a probléma? A drivert frissítettem hátha.. de nem lett jó. nagyon zavar hogy minden szín kék alapszínű
2011. dec. 24. 23:38
 1/4 anonim ***** válasza:

Mert a kép valószínűleg RGB-ben van a nyomtatók pedig CMYK-t használ és az átalakítás nem tökéletes.

( [link]

2011. dec. 25. 01:38
 2/4 A kérdező kommentje:
ez az aktuális beállítás: színkezelés: színvezérlők, színmód: Epson Vivid. hogyan tudnám megcsinálni h nem RGB-ben legyen a kép?
2011. dec. 25. 11:26
 3/4 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen igaz amit az első ír, de ez általában nem okoz nagyon erősen látható elszíneződést, csak nagyon enyhét. Persze egy grafikusnak ez is számít, de átlagos felhasználásnál nincs jelentősége.

Régi nyomtató? Előfordulhat, hogy meghibásodott, vagy eltömődött a nyomtatófej, és ezért nem tud rendesen festéket keverni. Esetleg a festékpatronnal van van. (utángyártott, és utántöltött patronoknál is előfordulhat ilyesmi)

Tudnál mutatni egy fényképet a nyomtatásról?

2012. jan. 4. 03:19
 4/4 A kérdező kommentje:

Itt egy kép:

[link]

minden fotó ilyen színű. korábban jó volt nem tudom mitől lett ilyen. fúvókákat kitisztítottam, a mintán minden szín jó volt. 2 éves a nyomtató, nem sűrűn volt használva (legtöbbször Word dok. nyomtattam) de a patronok (utángyártott) újak, és korábban is ezzel a fajtával használtam még mikor jól nyomtatta ki a színeket. volt egy operációs rendszer váltás, így ugye a nyomtató is újra lett telepítve. nagyjából azóta csinálja. lehet hozzá köze? (bocsánat de ehhez már nem értek) esetleg ha letörlöm és újra telepítem a nyomtatót??

a nyomtató beállításoknál is már próbáltam ügyködni mindent(színkezelés) és pl a "képernyő 1"-et nem a "nyomtató" -t adja be és ki sem tudom választani alapértelmezettnek. ez hiba? vagy az jó úgy?

[link]

köszönöm a segítséget!

2012. jan. 5. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!