Epson SX100as nyomtató miért kékesen nyomtatja ki a színeket ha fényképet nyomtatok?
Mert a kép valószínűleg RGB-ben van a nyomtatók pedig CMYK-t használ és az átalakítás nem tökéletes.
( [link]
Tulajdonképpen igaz amit az első ír, de ez általában nem okoz nagyon erősen látható elszíneződést, csak nagyon enyhét. Persze egy grafikusnak ez is számít, de átlagos felhasználásnál nincs jelentősége.
Régi nyomtató? Előfordulhat, hogy meghibásodott, vagy eltömődött a nyomtatófej, és ezért nem tud rendesen festéket keverni. Esetleg a festékpatronnal van van. (utángyártott, és utántöltött patronoknál is előfordulhat ilyesmi)
Tudnál mutatni egy fényképet a nyomtatásról?
Itt egy kép:
minden fotó ilyen színű. korábban jó volt nem tudom mitől lett ilyen. fúvókákat kitisztítottam, a mintán minden szín jó volt. 2 éves a nyomtató, nem sűrűn volt használva (legtöbbször Word dok. nyomtattam) de a patronok (utángyártott) újak, és korábban is ezzel a fajtával használtam még mikor jól nyomtatta ki a színeket. volt egy operációs rendszer váltás, így ugye a nyomtató is újra lett telepítve. nagyjából azóta csinálja. lehet hozzá köze? (bocsánat de ehhez már nem értek) esetleg ha letörlöm és újra telepítem a nyomtatót??
a nyomtató beállításoknál is már próbáltam ügyködni mindent(színkezelés) és pl a "képernyő 1"-et nem a "nyomtató" -t adja be és ki sem tudom választani alapértelmezettnek. ez hiba? vagy az jó úgy?
köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!