Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan tudom beállítani sz....

Hogyan tudom beállítani sz. Gépen egy kép méretét, amit kinyomtatva 9 x 13 cm-es keretbe szeretnék rakni?

Figyelt kérdés

Nem tudom, érthetően fogalmaztam-e.

Tehát van egy képem gépen, amit ki szeretnék nyomtatni, és egy 9 X 13 cm-es képkeretbe raknék be. Ezt a méretet hol, hogyan tudom beállítani?

Köszi a válaszokat!

2011. dec. 21. 14:05
 1/4 anonim ***** válasza:

Olyan programot kell használni, ami képes cm-ben is számolni. XnView például, megnyitod a képet, SHIFT+S behozza az átméretezést. Kiválasztod a mértékegységed, megadod hogy mekkora legyen, majd 300 képpont/hüvelyk (dot/inch vagy pixel/inch ha angol) méretre állítod, mert a nyomtatók ekkora méretben szoktak dolgozni. Leokézod, és kész.

[link]

[link]

Ha viszont a kép kisebb, mint a beállított méret, akkor nagyítani kell, ami minőségromlással jár minden esetben. Ha nagyobb, az nem baj.

2011. dec. 21. 14:10
 2/4 anonim ***** válasza:
Így van. És probléma lehet még az is, hogy vagy más lesz a méretarány, vagy ha marad a méretarány akkor a kép egy része elvész...
2011. dec. 21. 14:16
 3/4 A kérdező kommentje:
És csak úgy lehet, hogy egy szerkesztővel átszerkesztem a méretet és utána nyomtatom? És ha rámegyek hogy nyomtatás, ott nincs ilyen lehetőség, hogy hány cm x cm-ben szeretném? (Nem tudom kipróbálni jelenleg, mert nincs nyomtatóm, holnap viszem el a képeket egy ismerősömhöz).
2011. dec. 21. 14:19
 4/4 A kérdező kommentje:
Na letöltöttem amit írtál, tökéletes, sikerült, köszönöm :)
2011. dec. 21. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!