Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miben jobbak a mai LCD monitor...

Miben jobbak a mai LCD monitorok, mint a régebbi LCD-k?

Figyelt kérdés
Ugye a régiek még szinte négyzet alakúak voltak, a mostaniak pedig téglalap alakúak, mitől jobb a téglalap alakú? Miért nem gyártanak már négyzet alakút?
2011. dec. 16. 16:40
 1/8 csacsi2 ***** válasza:

Mert tőbbet akartak mutatni a "Világból"!

olvastam hogy a mostani szélesvásznu képek arányait úgy határozták meg, hogy vontak egy átlagot a Mozi és a TV boboz -ból. Amelyiket a legtöbben nézik. lényege hogy a Filmeket szélesvászonra készítik és otthon is elérhetővé teszik a Moziélményt. ezért állníak át a Tv társaságok is és a készülékgyártók!

Bővebben itt olvashatsz a jelenségről:

[link]

2011. dec. 16. 17:00
 2/8 anonim ***** válasza:
Ettől egyszerűbb az oka: 4:3-as panelt drágábban lehet gyártani, mint egy ugyanakkora 16:9-est.
2011. dec. 16. 18:17
 3/8 A kérdező kommentje:

THX :)

Az ok, de mégis egy régebbi használt monitor szerintem olcsóbb, mint egy olyasmi 16:9-es.

2011. dec. 16. 18:39
 4/8 csacsi2 ***** válasza:

Szerintem lehetne LCD (amugy a 4:3 -as az meg CRT)-is 4:3 -as csak mígre megjelentek a teória már más volt!

Mellesleg szerintem a kérdés a képarányról szól , mivel én még nem találkoztam 4:3 -as LCD -vel, Bár 60-as évek óta fejlesztik! Maga a technológia miatt, belevehetnénk a károsanyag kibocsátást, vagy az áramfelfételt is. Egyértelmű a dolog, viszont a képaránynál már érdekes a döntés 4:3 16:9 16.10 stb. hogy miért is alakult ki!

2011. dec. 16. 18:46
 5/8 csacsi2 ***** válasza:

Nem olcsóbb sőt ... Mivel régi (elhasznált) ezért hamarjában tönkremegy, (tapasztalat 3 is volt 5 év alatt)!

Másik hogy sokat fogyaszt, károsítja a szemet, helyet foglal és már lassan minden 16:9 és nem fogod tudni kihasználni a képméretet!

2011. dec. 16. 18:49
 6/8 A kérdező kommentje:
Én a régebbi 4:3-as LCD-kről, és a mostani 16:9esről beszéltem, hogy lehet drágább volt a 4:3as LCD gyártása, de mégis drágább használtan egy 16:9es LCD, mint egy 4:3as LCD
2011. dec. 16. 18:51
 7/8 csacsi2 ***** válasza:

Nekem most ez van és nem volt (szerintem) drága, most 30.000 ft körül már kapható!

[link]

2011. dec. 16. 18:51
 8/8 csacsi2 ***** válasza:

Akkor is "és már lassan minden 16:9 és nem fogod tudni kihasználni a képméretet!" meg minek fogyasszon 2 fekete csík áramot. Lényeg hogy ez van (16:9 és 16:10) az okot viszont a képarány miatt ,a moziélmény és a többi meg leírtam.

Ez van ezt kell szeretni, néha követni kell a haladást, a következő a TV lesz ami...! Remélhetően nem fogják az ilyen költséges dolgokat sűrün változtatni!

2011. dec. 16. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!