Microsoft office PowerPoint-ba a fejlesztőeszközök között nem találom a Shockwave Flash Object ActiveX-vezérlőt: Hol lehetne megtalálni, letölteni, beszerezni?
PowerPoint 2007, és 2003-mal is próbáltam, másik gépen működött.
Az Adobe oldaláról letöltöttem a Shockwave Flash-t
2003-ban:
1. Nézet menü > Eszköztárak > Vezérlők előkészítése
2. Klikk a csavarkulcs/kalapács ikonra.
3. Megjelenő vezérlők listájából, lefele görgetéssel a "Schockware Flash Object" -et válaszd ki.
4. A dia felületére klikkelve, megjelenik egy "+" kurzor, ekkor egérvonszolással rajzold meg a vezérlőt, amit később, hagyományos képméretező módon átméretezhetsz.
5. Klikkel az egér JOBB gombjával a vezérlő négyzetébe.
6. A megjelenő panelen válaszd (klikk!) a Tulajdonságok... -ra.
7. Kapsz egy Properties nevű mezőt, amelyben...
a) "BackgroundColor értékét (-1) gépeld át Nulla értékre.
b) "EmbedMovie (False) értékét állítsd át True -re.
c) a Movie mezőbe be kell gépelned a beszúrandó ***.swf fájl PONTOS elérési útvonalát!
d) a Playing mező, True értékét állítsd át: False -re.
még annyit az előzőekhez, hogy ha jól tudom, a Microsoft a nyár végén vmelyik Office frissítésében letiltotta PPT-ben a Flash animációk használatának lehetőségét, biztonságtechnikai okokra hívatkozva.
Ha ez a frissítést engedted telepíteni, nem fog elindulni, hiába csináltál mindent szabályosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!