Mac snow leopard pc-re?
Sziasztok.
Keresgéletem a neten nem nagyon találtam válaszokat (lehet rosszul kerestem).
A lényeg programozós suliba fogok menni a következő félévétől.
A lényeg, hogy rengeteg oldalon olvastam, hogy nagyon jó a Mac webes fejlesztőknek, és gondolkodtam ha tényleg olyan jó vennék egyet, de előtt szeretném kipróbálni, mert lehet még sem válik be az én személyes igényeimnek.
A kérdésem, az lenne, hogy lehet e Mac op rendszert telepíteni pc-re? ha igen esetleg előfordulhat e olyan probléma, hogy a pc-nek valami maradandó károsodást okoz e? És ez legális v sem, megüthetem e a bokám vele?
Előre is köszönöm
Szia!
Ez sajnos nem lehetséges ,mivel a Mac az direkt Macbookokra van írva.(szóval a szoftvert is és hardvert is az Apple csinálja ,éppen ennek köszönhető az ,hogy gyors meg nem fagy le mert össze van hangolva a hardverral a szoftver.)
Szóval ha fel is tudnád rakni valahogy akkor se lenne olyan mint egy Mac gépen.
Amúgy van egy úgynevezett Hackintos operációs rendszer ami a Mac másolata (persze nem ugyan olyan, és nem is olyan jó) de kinézetileg hasonlít. Hátránya ,hogy nem biztos hogy kompatibilis a harveroddal, nekem például a laptop billentyűzetemet nem ismerte fel szóval írni se tudtam.
Garanciát el nem veszted és nem is káros, legrosszabb esetbe visszarakod a windows-t de mondom ,hogy nincs sok értelme Pc-re mac-et rakni..
Webes fejlesztéshez inkább valamilyen GNU/Linux disztribúciót érdemes használni, ezeket ingyenesen és teljesen legálisan lehet letölteni és futtatni PC-n, ellentétben a Mac OS X-szel.
Linux-szal való ismerkedéshez az Ubuntu vagy a Linux Mint nevű terjesztéseket célszerű kipróbálni, mert ezek elég felhasználóbarátnak számítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!