Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Rendszer újratelepítés és a...

Rendszer újratelepítés és a fájlok megmentése, lehetséges? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
Nos, az a helyzet, hogy újra szeretném telepíteni a Windows 7-et, amit laptoppal úgy tehetek meg, hogy visszaállítom a gyári helyzetébe, amit megtehetek, a kérdésem az, van-e rá mód, hogy a korábbi, jelentős mennyiségű fájljaimat, amelyekre szükségem van, megmaradjanak a procedúra során? Ugyanis annyi adatról van szó, hogy nem igazán tudok összeszedni annyi DVD-t hozzá és van, amit ki sem tudok írni. Pl.: Blue-Ray filmek.
2011. nov. 26. 09:58
 1/9 lordsithlord ***** válasza:

A legegyszerűbb megoldás, ha vagy beszerzel egy külső vinyót, vagy pedig ismerőst megkérsz, összekötitek a gépeiteket és átmásolod hozzá.

Más mód nincs rá, a helyreállító teljes egészében gyalulja a vinyót.

2011. nov. 26. 10:08
 2/9 anonim ***** válasza:

jól írta az elsőke,át kell pakolni a gépről a cuccokat valahová máshová

-és ha elfogadsz egy tanácsot : a gépen csak progikat - pótolható dolgokat tartunk,értékes adatokat nem

(ahogy pl az autónkban sem tartunk pénzt,családi képeket,nem ott tároljuk a filmjeinket se,mert ha valami éri/ellopják,akkor legalább nem vész oda mindenünk )

2011. nov. 26. 10:21
 3/9 anonim ***** válasza:
Illetve ezért szoktuk az oprendszert egy aránylag kis partícióra tenni és a filmeket, adatokat egy másikra és ilyen esetben nem veszik el az adat ha újra kell tenni a rendszert...
2011. nov. 26. 11:03
 4/9 csacsi2 ***** válasza:

Mekkora merevlemezed van? Mennyi partíció?Abban az esetben ha 1 partíciód van, de van elég hely a fájljaidnak és az op-rendszernek, akkor megteheted, hogy 1 partícióbol 2-őt csinálsz, az egyikre az oprendszer, a másikra az adatok. A Windovs nem kezeli a partíciókat, hogy ne veszne el adat, de van egy program ami adatvesztés nélkül képes darabolni a partíciót: Acronis Disk Director Suite.

itt egy leírás:

[link]

2011. nov. 26. 13:07
 5/9 anonim ***** válasza:
Sok partíciókezelő tud darabolni partíciót adatvesztés nélkül (pl. ParticionMagic), de ez eléggé rizikós, rossz esetben az egész vinyót és az adataidat teszed kockára, ezért vigyázni kell vele...
2011. nov. 26. 17:01
 6/9 csacsi2 ***** válasza:
Fehersrac - Azért ajánlottam ezt mert én már 3x szerkesztettem vele partíciót adatvesztés nélkül. Elmentheted vele az MRB -t is és pendrive -ra is kiírhatod, vagy akár cd-re és bebootol! Szerintem a legmegbízhatóbb és ezt nem ráböktem , hanem tapasztaltam.
2011. nov. 26. 18:48
 7/9 anonim ***** válasza:

Az a MasterBootRecord (MBR) amiről írsz, de nem is ez a gond. Elmondom, hogy én hogy jártam:

Partition Magic-el elindítottam egy partíció átméretezést, dolgozott 5-6 percig, kiírta, hogy rossz szektor van a vinyón, és újraindította a gépet. Ez ugye adatmentés közben nem egészséges dolog, mert így mind a két partíció megsérült és egyiket sem látta a gép. Ebben az esetben szerintem nem az MBR volt a gond... Na ezért veszélyes a dolog, mert már én is megjártam ezzel...

2011. nov. 26. 21:47
 8/9 lordsithlord ***** válasza:

Hiába particionálja ketté a vinyót, ha a helyreállító partíciót használja, mert az automatikusan a gyárilag megadott paraméterek szerint fogja a vinyót kezelni, azaz az egyedi partíciós leosztást törli és visszaállítja a gyárit.

Ez sajnos a helyreállító partíció nagy lépfenéje.

2011. nov. 27. 01:51
 9/9 csacsi2 ***** válasza:
Az nagyon jó amit írtok, viszont senki nem írt megoldást a kérdező problémájára és szerintem én állok legközelebb a megoldáshoz! Lényege, hogy ne kelljen, kiírja az adatokat DVD- re és legyen egy új Windows rajta. Ossza ketté és a formázott partícióra telepítse az op. -rendszert. Legalább is én így csináltam anno. Mellesleg az Acronis másik terméke az Acronis True Image -az ilyen gondokra megoldás, mint megelőzés. Nos mind a 2-őt kiírja pen drive- ra, vagy cd-re és profin kezelhető a HDD.
2011. nov. 27. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!