Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Linux ubuntum van, hogy kell...

Linux ubuntum van, hogy kell játékot telepíteni?

Figyelt kérdés
2011. nov. 16. 15:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Elvileg valami PlayOnLinux kell, de én is csak hallottam, sosem volt ubuntum, csak OpenSusén, de már az sem, mert XP-t használok.
2011. nov. 16. 15:45
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Milyen játékot szeretnél telepíteni, és a leírásában szerepel-e, hogy Linux alatt is elfut. Ha nem, akkor Windows. Nem is értem, hogy minek egy Windows világban Linux-ot telepíteni. A szoftverek nagy része Windows-ra készül. Pláne otthoni felhasználóként.
2011. nov. 16. 15:46
 3/12 A kérdező kommentje:
sima linuxos játék
2011. nov. 16. 16:21
 4/12 anonim ***** válasza:
2011. nov. 16. 16:34
 5/12 anonim ***** válasza:

Szoftverközpontban is vannak játékok,onnan tudsz telepíteni.

És itt ez a weboldal,innen is lehet telepíteni,csak a telepíteni kívánt játék alatt rá kell kattintani hogy "install this now":

[link]

És még használhatsz DJL-t is,Ez egy olyan program amiben egy listából ki tudod választani melyik játékot akarod telepíteni és ez letölti és telepíti neked,ezt szintén megtalálod a fentebb linkelt oldalon talán a szoftverközpontban is csak a keresőbe írd be hogy djl.De itt a honlapja:

[link]

Ezeken kívül pedig google-val is kereshetsz Linux játékokat és telepítheted őket saját kezűleg is de ehhez többnyire terminált kell használni amennyiben nincs deb csomagban a játék.De van hogy nem kell telepíteni őket,csak kicsomagolni és kész.

Igaz írtad hogy Linux játékot,de azért megemlítem én is a PlayOnLinux-ot Windows játékokhoz:

[link]

2011. nov. 16. 17:01
 6/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ! szoftverközpontól töltöttem le de nem indul..mi lehet ennek az oka?
2011. nov. 16. 17:29
 7/12 A kérdező kommentje:
meg letöltöttem az alien arenat és mikor rámegyek nem indítja el és ugyanígy a többi játékot
2011. nov. 16. 17:37
 8/12 anonim ***** válasza:

Lehet valami függőség hiányzik hozzá,mondjuk ha szoftverközpontból telepítetted,akkor elméletileg minden függőséget telepítenie kellett automatikusan.De biztosra nem tudom mert nem használok ubuntut.Ha DJL-ből telepítesz egy játékot és onnan indítod akkor az ki írja ha egy függőség hiányzik.Próbáld meg azzal.

Alien Arena-nak a következő függőségeket kell telepíteni:

alien-arena-data

libc6

libcurl3-gnutls

libfreetype6

libgcc1

libjpeg62

libopenal1

libstdc++6

libvorbisfile3

libx11-6

libxxf86dga1

libxxf86vm1

Ezeket ellenőrizd a szoftverközpontban hogy telepítve vannak-e.Ha igen,akkor még az is lehet hogy a grafikus kártyád,hang kártyád..stb nincs megfelelően konfigurálva.Nálam az Ubuntu ezen a téren nagyon gyengén szerepelt ezért sem használom.

Próbáld meg terminálban vagy DJL-ben futtatni a játékot és azok ki írják ha csomagot kell telepíteni.Ha elméletileg minden megvan de mégsem indul,akkor az Ubuntu még mindég nem valami jó hardver konfigurálásban.

Amúgy milyen konfigod van?

2011. nov. 16. 18:25
 9/12 zeronibble ***** válasza:
Azt ne felejtsük el, hogy az AlienArena elég komoly hardverigényű. Nem indul régi gépeken.
2011. nov. 16. 23:23
 10/12 zeronibble ***** válasza:
És hoppá, játékhoz gyári driver kell: Rendszer menü, Adminisztráció, További illesztőprogramok
2011. nov. 16. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!