Linux ubuntum van, hogy kell játékot telepíteni?
Szoftverközpontban is vannak játékok,onnan tudsz telepíteni.
És itt ez a weboldal,innen is lehet telepíteni,csak a telepíteni kívánt játék alatt rá kell kattintani hogy "install this now":
És még használhatsz DJL-t is,Ez egy olyan program amiben egy listából ki tudod választani melyik játékot akarod telepíteni és ez letölti és telepíti neked,ezt szintén megtalálod a fentebb linkelt oldalon talán a szoftverközpontban is csak a keresőbe írd be hogy djl.De itt a honlapja:
Ezeken kívül pedig google-val is kereshetsz Linux játékokat és telepítheted őket saját kezűleg is de ehhez többnyire terminált kell használni amennyiben nincs deb csomagban a játék.De van hogy nem kell telepíteni őket,csak kicsomagolni és kész.
Igaz írtad hogy Linux játékot,de azért megemlítem én is a PlayOnLinux-ot Windows játékokhoz:
Lehet valami függőség hiányzik hozzá,mondjuk ha szoftverközpontból telepítetted,akkor elméletileg minden függőséget telepítenie kellett automatikusan.De biztosra nem tudom mert nem használok ubuntut.Ha DJL-ből telepítesz egy játékot és onnan indítod akkor az ki írja ha egy függőség hiányzik.Próbáld meg azzal.
Alien Arena-nak a következő függőségeket kell telepíteni:
alien-arena-data
libc6
libcurl3-gnutls
libfreetype6
libgcc1
libjpeg62
libopenal1
libstdc++6
libvorbisfile3
libx11-6
libxxf86dga1
libxxf86vm1
Ezeket ellenőrizd a szoftverközpontban hogy telepítve vannak-e.Ha igen,akkor még az is lehet hogy a grafikus kártyád,hang kártyád..stb nincs megfelelően konfigurálva.Nálam az Ubuntu ezen a téren nagyon gyengén szerepelt ezért sem használom.
Próbáld meg terminálban vagy DJL-ben futtatni a játékot és azok ki írják ha csomagot kell telepíteni.Ha elméletileg minden megvan de mégsem indul,akkor az Ubuntu még mindég nem valami jó hardver konfigurálásban.
Amúgy milyen konfigod van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!