Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Tudtok olyan CD-R lemeztípusok...

Tudtok olyan CD-R lemeztípusokat mondani, melyek támogatják az 1x-es írási sebességet?

Figyelt kérdés
Valamint esetleg helyeket, ahonnan nagyobb tételben vásárolhatóak? Sajnos eddig nem sok ilyennel találkoztam, fontos lenne az 1x-es írási sebesség. A program és az író támogatja, a mostani lemezeimnek sajnos 8x a padló. Köszönöm szépen!
2011. nov. 7. 23:52
 1/8 anonim ***** válasza:

Igazán nem típusfüggő, mert anno mindegyik gyártó támogatta, csak mióta jó ideje már 52×-es meghajtókat lehet csak kapni, 8×-os írási sebesség alatt már nem gyártanak írható CD-ket.

Hogy hol tudnál beszerezni?... Nézegess Vaterán, adj fel apróhirdetést (nem tudom, azzal mennyire járnál sikerrel...), vagy informatikai fórumokon kérdezősködj! (forum.index.hu valamelyik számítástechnikai rovata, szerintem találsz olyan hardveres témát, ahová beillik a kérdés, prohardver.hu, pcforum.hu, miegymás... esetleg ubuntu.hu, bár az kimondottan linuxos oldal, de elég segítőkészek, és oda azért elég sok csodabogár jár, akiknek lehet van elfekvőben néhány raklap régi CD-R.)

Vagy járd végig a kisebb informatikai boltokat! Hátha valahol van még elfekvőben ilyen. :)

Mindenesetre ha találsz nagyobb tételben, dobhatnál egy üzit. ;)

2011. nov. 8. 01:15
 2/8 zeronibble ***** válasza:
Engem most nagyon komolyan elkezdett érdekelni, miért fontos 1x-esen megírni a lemezt. Jól konyítom a hangmérnökséget, elektrotechnikául se adnak el, és nem tudok rájönni...
2011. nov. 8. 09:19
 3/8 anonim ***** válasza:
Ezt az egyszeres sebességet én sem értem, hogy miért. Vegyél egy másik írót és írd gyorsabban... ennyi...
2011. nov. 8. 17:32
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem meg akérdező nem azt kérdezte, hogy vegyen-e új meghajtót, és nem is kérte a véleményeteket azzal kapcsolatban, hogy mit gondoltok arról, hogy ő 1x-es CD-ket keres. Felvetett egy problémát, és arra vár választ. Nem tök mindegy, hogy miért? Ha nem tudsz válaszolni a kérdésre, akkor inkább ne cseszegesd a kérdezőt...
2011. nov. 9. 03:22
 5/8 zeronibble ***** válasza:
Mivel valószínűleg ott talál problémát, ahol nincs, megkérdeztem, mi az ok szerinte. Nem trollkodás. Mivel csinál magának gondot a semmiből, gondoltam beszállok tudással és tapasztalattal, hogy ne koppanjon, ha nem muszáj. Jó eséllyel alkotó, tehát rokon. Ezért az egész. Tudom én, hogy van, aki még most se érti... Az utánam szóló nem halogatta a lényeg közlését, ennyi a különbség. Talán csak nem tragédia...
2011. nov. 9. 13:19
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigieket.

A lényeg végül is az, hogy számomra egyszerűen jobb érzés, és biztonságosabb, minél lassabban írom ki a lemezt. Kedves harmadik hozzászóló, nem azért keresek ilyen lemeztípust, mert régi az írom, hanem a fentiek miatt. Sokan úgy hiszik, hogy a minőség jobb, ha lassabban írsz, ez nem igaz. Az viszont igaz, hogy pl. egy 52x-es írás esetén magasabb a "hibaráta" ha lehet így fogalmazni. Például én mindig vigyázok a lemezeimre, de ha pl kapsz egy olyan CD-t ami úgy néz ki mint amit a kutya szájából húztak ki, és már a gép se olvassa be, esetleg próbálsz adatot menteni róla valami erre kitalált programmal, ha 52x-esen íródott, a büdös életben nem fog sikerülni, nem úgy vizsgálja át a szektorokat, ahogyan azt esetleg egy lassabb írási sebesség esetén tenné, a program is inkább lefagy, vagy löki az errorokat. Esetleg ha PS1-re is ha írok egy-két játékot, mert nem találom meg már eBay-en se, annyira ritka, a konzol is sokkal jobban elfogadja az 1x-esen írott lemezt, még a hangja is sokkal barátságosabb, kíméli a fejet. Én így gondolkodom.

2011. nov. 10. 12:40
 7/8 anonim ***** válasza:

Részben egyetértek...

Én sem szeretem 16szorosnál nagyobb sebességen írni a CD-ket, nem is írom. De hogy ha egyszeresen írod, szerintem nem lesz tartósabb. Az a baj vele, hogy írt cd, mert ha gyári nyomott CD lenne, akkor valószínűleg tovább bírná, de így, hogy házilag lett írva, szerintem közepes írási sebességig mindegy, milyen gyorsan írod... Persze ez az én véleményem, másnak meg más és azt én tiszteletben tartom...

2011. nov. 10. 16:48
 8/8 zeronibble ***** válasza:

Fehersrac teljesen perfektül elmondta.

Találkoztam olyan teszttel is, hogy bizonyos fajtájú hordozó bizonyos típusú íróban rosszabb a legkisebb sebességgel írva, mint eggyel gyorsabb fokozaton. Sok neki az energia, sokáig kapja, kell egy kicsit nagyobb sebesség neki. Ez értelemszerűen felvetheti a másik minőségproblémát, az íráskori sávon tartás pontatlanságának problémáját. Van ezzel kapcsolatban egy jó hírem: ha csak suhogást hallasz a forgásból, de zúgást nem, akkor pontos a korong, nagyon sok hibát megúszott. Ha a fej szitálását se hallod, akkor a csigavonal középpontja is egybeesik a mechanikai középponttal... Az ilyen lemezt egy jó fajtájú íróban akármekkora sebességgel lehetne írni, mert ilyenkor már tényleg csak a lézer step-válasza (meredek váltása 0 és 1 közt) okozhat gondot.

2011. nov. 10. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!