Hogyan lehet megoldani ezt a Ram-mal kapcsolatos problémát?
Figyelt kérdés
A gépben 2x512mb ram van.Tegnap még 1gb-ot írt ki most meg 0,99gb-t.Ez mitől van?2009. máj. 7. 18:38
1/5 anonim válasza:
Ilyet még én sem hallottam,de valószínű hogy ha kiveszed és visszarakod, megoldja a "problémát", de ez szerintem nem is olyan nagy probléma..
2/5 A kérdező kommentje:
Viszont amikor kivettem a videokártyát és raktam helyette egy nagyobbat akkor jó volt,úgyhogy valószínű veszek egyet,a másikat el kellett adnom.
2009. máj. 7. 21:35
3/5 A kérdező kommentje:
Meg valami shared to 8mb ír ki a BIOSZ-ban úgyhogy szerintem az eszi.1024-8=1016
de ettől még 1gb-nek számít?
2009. máj. 7. 21:36
4/5 anonim válasza:
Nem. Nem számít egynek. 0,99*1024= 1013,76 Tehát ezért ír 0,99-et, mert az közelebb áll az 1016-hoz, mint az 1024-hez (1 GB).
A videokártyád kér a memóriától osztott memóriát. Ez abszolút nem gond. Mivel közösen használnak nyolc megát, ezért a rendszer a rendszermemóriába ezt nem számítja bele. Így 1016 MB RAM-od van, amelyet a fenti számítás alapján a gép "csak" 0,99 GB-nak számol, nem 1 GB-nak.
5/5 A kérdező kommentje:
De pl ha egy játékkal szeretnék játszani és 1gb ram a gépigénye akkor az nem akadály?
2009. máj. 8. 20:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!