Laptopra mit érdemes feltenni, ha csak zenét hallgatok, filmet nézek, letöltök, internetezek és a weboldalamat szerkesztem?
Linux vagy Windows 7 maradjon?
Fontos hogy Ftp program, Moneymanager és raktár programot futtatnom kell tudni. Jó lenne ha gyorsabb is lenne a laptop. Sokan ajánlották a linuxot, de megkérdezem itt is és hogy melyik Linux a legjobb?
szerintem maradjon a win7
A Linux inkább profiknak, programozó palántáknak vagy felfedezőknek való. Mert egy átlag/winhez szokott felhasználó ,könnyen véresre kaparja magát a használata közben.
Én Wint használtam 12 évig és egyszer sem kapartam magam véresre az elmúlt 2 évben amióta Linux-ot használok:)
Tévhit hogy a Linux átlag felhasználónak nem való.
Persze ez nagyban függ attól melyik Linux-ról beszélünk mert nem mindegyik felhasználó barát,de a legtöbb már az.
Mint például:
PCLinuxOS
Mandriva
blackPanther
Sabayon
Puppy
openSUSE
Ubuntu
Ezek mindegyikével elbír egy átlag Win felhasználó.Persze a kezelő felület is fontos mivel Linux-ra több kezelő felület is van.Kezdő Linux-osnak mindenképp a KDE vagy GNOME ajánlott.
A kérdésre válaszolva,nem tudom mekkora a teljesítménye a laptopnak.Most kapásból azt mondanám hogy használj Linux-ot,de ha a Laptopod könnyedén elbír a Win7-el akkor nem feltétlenül lesz gyorsabb Linux-al max a boot idő,de a válasz idő nem feltétlenül.
Én azt ajánlom próbáld ki a Linux-ot,azokat amiket felsoroltam,többet is ne csak egyet.És a tapasztaltak alapján dönts.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!